Ενα από τα γλυκά που δυσκολεύομαι να θυμηθώ την ορθογραφία τους. Τόσο απλό στην παρασκευή όμως... Σήμερα το κάνουμε ιδιαίτερο. Χρησιμοποιούμε βιολογικό γάλα φουντουκιού για να κάνουμε μία πρωτότυπη συνταγή γρήγορα κι εύκολα και με styling...
That's one of the desserts that I can hardly remember how to write down. Simple in making it though. Let's make it special. Use bio hazelnuts milk to make an original recipe quickly and easily with style...
Για / For 6
Προετοιμασία / Preparation 15'
Αναμονή 1 νύχτα / Waiting for 1 night
Υλικά
400 gr γάλα φουντουκιού / hazelnuts milk
170 ml κρέμα γάλακτος σε στέρεη μορφή / creme epaisse
50 gr κρυσταλλική ζάχαρη / caster sugar
6 κ.σ. σοκοπάστα (τύπου νουτέλα κτλ) / tablespoons of chocopaste (nocciola/nutella..)
2 gr αγάρ αγάρ (ή 8 γρ φύλλα ζελατίνης που τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό) / agar agar (or 8 gr gelatine sheets soaked in cold water for a few minutes)
30 gr φουντούκια / hazelnuts
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα μάυρη ζάχαρη "vergeoise") / tablespoons of brown sugar (I used in this recipe sugar "vergeoise")
That's one of the desserts that I can hardly remember how to write down. Simple in making it though. Let's make it special. Use bio hazelnuts milk to make an original recipe quickly and easily with style...
Για / For 6
Προετοιμασία / Preparation 15'
Αναμονή 1 νύχτα / Waiting for 1 night
Υλικά
400 gr γάλα φουντουκιού / hazelnuts milk
170 ml κρέμα γάλακτος σε στέρεη μορφή / creme epaisse
50 gr κρυσταλλική ζάχαρη / caster sugar
6 κ.σ. σοκοπάστα (τύπου νουτέλα κτλ) / tablespoons of chocopaste (nocciola/nutella..)
2 gr αγάρ αγάρ (ή 8 γρ φύλλα ζελατίνης που τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό) / agar agar (or 8 gr gelatine sheets soaked in cold water for a few minutes)
30 gr φουντούκια / hazelnuts
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα μάυρη ζάχαρη "vergeoise") / tablespoons of brown sugar (I used in this recipe sugar "vergeoise")
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη την κρυσταλλική και το αγάρ αγάρ αν χρησιμοποιήσουμε. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει αγάρ αγάρ με το που βράσει το μείγμα προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά. Put the milk the caster sugar and the agar agar in a casserole to boil. In case that you use gelatine sheets, just add them after the mixture has boiled and mix well.
Αφήνουμε για αρκετή ώρα να μην είναι πολύ ζεστό το μείγμα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Leave aside until the mixture is not too hot. Mix from time to time.
Παράλληλα βάζουμε στα ποτηράκια που θα χρησιμοποιήσουμε τις κουταλιές σοκοπάστας (αν είναι πολύ στέρεη ζεστάνετέ τη για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων)... Κάνουμε σχεδιάκια με ένα ξυλάκι ανάλογα με το γούστο μας. At the same time put the chocopaste scoops in the glasses and make with a wooden stick little decorations as in the pictures or as you like.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο γάλα την στέρεη κρέμα και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά. Then add in the milk the creme epaisse and mix with a hand whisk to incorporate well.
Χύνουμε το μείγμα μας στα ποτηράκια και αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Pour the mixture into the glasses and leave in the fridge for at least one night.
Την επόμενη μέρα καραμελώνουμε φουντούκια σε αντικολλητικό και χοντρό τηγάνι ως εξής. Τοποθετούμε τα φουντούκια μαζί με την σκούρα ζάχαρη και σε δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς τα καραμελώνουμε. Το μείγμα μας θα βγει σκουρόχρωμο λόγω της σκούρας ζάχαρης. Δεν κάνουμε τη διαδικασία για υπερβολική ώρα. Μόλις αρχίσει και λιώνει η ζάχαρη και αρχίζει ρέει στα φουντούκια είναι έτοιμη. Αφήνουμε το μείγμα επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή σε σιλικόνη και το αφήνουμε να κρυώσει (προσοχή το μείγμα είναι πολύ καυτό, κίνδυνος για έγκαυμα αν δεν προσέξουμε). Το σπάμε σε κομμάτια και είμαστε έτοιμοι για την διακόσμηση.
The next day caramelize the hazelnuts in a greaseproof with thick bottomed pan as follows. Put the hazelnuts and the sugar into the pan at high heat, by mixing all the time with a silicone spatula until caramelized. Our mixture will be brown because of the sugar. But don't caramelize too long.... When the sugar starts melting and covers all over the hazelnuts being liquid then your caramel is ready. Pour the mixture onto a baking paper or a silicone sheet and let it cool (attention, danger of being burned, the mixture is really really hot). When cool, break them in pieces and decorate your glasses.
Δοκιμάστε το και με γάλα αμυγδάλου επίσης... Try it as well with almond milk...