Monday, March 23, 2015

Εύκολη Μους σοκολάτας γάλακτος με φράουλες / Easy chocolate mousse with strawberries

Αυτές τις ημέρες ήθελα να φτιάξω μικρά κεράσματα και εύκολα... Ιδέες δηλαδή για ένα ευκολο επιδόρπιο μετά από γεύμα αλλά και αν ξαφνικά πρόκειται να ερθουν φίλοι στο σπίτι... Με μερικά απλά πράγματα μπορούμε σε 10 λεπτά να κάνουμε μικρά θαύματα... Σας το εχω ξαναπει. Αγοράστε φρούτα που σας αρέσουν και διακοσμείστε για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Απλή και γρήγορη λύση χωρίς προβλήματα...
Μία εύκολη μους λοιπόν νοστιμότατη για μικρούς και μεγάλους.
These days I was thinking about making little eaasy treats. Ideas for easy desserts after the mean or when suddenly friends announce that they pay you a visit. With a few simple ingredients you can make in ten minute little miracles. I told you that before. Buy as well fruits that you like and decorate your desserts for an impressive result. Simple and quick solution without any problem.
So let's see this easy chocolate mousse, delicious for kids and adults.

For 6-7 
Preparation 15'
Waiting 1 hour

Υλικά/Ingredients
300 gr σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια / milk chocolate in little pieces 
150 gr κρέμα γάλακτος (ρευστή) / creme fraiche (liquid)
3 gr φύλλα ζελατίνης / gelatine sheets
100 gr τυρί μασκαρπονε / mascarpone cheese
100 χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε απαλή συνταγή / whipped cream
Φράουλε κομμένες σε κομματάκια / Strawberries cut in pieces

Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπωλ με κρύο νερό για να μαλακώσουν τα φύλλα.
Put the gelatine sheets in a bowl with cold water and leave it aside so that the sheets soften.
Βαζουμε την κρέμα γάλακτος (ρευστή) σε μία κατσαρόλα. Μόλις αρχίζει να βράζει την προσθέτουμε στο μπωλ με τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε για ενα λεπτό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά ή κρέμα με τη σοκολάτα. Με αυτόν τον τρόπο φτιάξαμε μία γκανας. Σε αυτό το στάδιο, στραγγίζουμε από το νερό τη ζελατίνη και τη βάζουμε για 10'' στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει. Μετά την προσθέτουμε στην γκανας και ανακατεύουμε καλά.
Put the creme fraiche (liquid) in a casserole and boil it. Then add it in the bowl with the milk chocolate and leave it for a minute. Then mix well with a spatula so that both ingredients are well incorporated. You have produced a milk chocolate ganache. At this stage, drain the gelatine sheets and put them in the microwave for 10 seconds so that they melt. Then add them to the ganache and mix very well.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι να ενσωματωθεί καλά. Τέλος προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα και πάλι ανακατεύουμε καλά με αναδευτήρι μέχρι να γίνει μία παχυρρευση (υγρή σχετικά) μους.
Add then the mascarpone cheese and whisk to well incorporate. Add the whipped cream finally and whisk again well until your whole mixtures is very well incorporated.

Τοποθετούμε σε ποτηράκια της αρεσκείας μας και διακοσμούμε με φράουλες ή όποιο άλλο φρούτο μας αρέσει. Place in little glasses or bowls that you like


Για ένα ενδιαφέρον επίσης αποτέλεσμα μπορείτε να πασπαλίσετε και λίγη ζάχαρη άχνη στην κορυφή από τις φράουλες... For a more impressive result you could spread some powder sugar on top of the strawberries.




No comments:

Post a Comment