Sunday, March 29, 2015

speculoos / Μπισκότα σπέκουλους


Τα μπισκότα σπέκουλους ειναι απολαυστικά μπισκότα τύπου σαμπλέ, βελγικής καταγωγής αλλά με ανατολίτικα αρώματα. Το χαρακτηριστικό τους είναι οτι είναι τραγανιστά, ιδανικά για τον καφέ αλλά και για να τα χρησιμοποιήσετε σαν πρώτη ύλη σε γλυκά και σε άλειμμα..

Σήμερα λοιπόν σας δίνω τη συνταγή για απολαυστικά σπέκουλους που αγαπά όλη η οικογένεια.

Speculoos are coookies "sable", Βelgian but with easten aromatic spices. Their basic characteristic is that they remain crunchy, they are ideal for coffee and you could use them as an ingredient in sweets or spreads.
Find out today the recipe for delightful speculoos that the whole family loves.

30 σπέκουλους /  speculoos
Προετοιμασία / Preparation 10'
Αναμονή / Waiting 2h
Ψήσιμο / Baking 15-20'
Υλικά / Ingredients
350 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις / all purpose flour
250 gr καστανή ζάχαρη / brown sugar
250 gr μαλακωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου /softened butter (in room temperature)
3 gr κανέλα / cinnamon
1 αβγό / egg
5 gr μπεικιν πάουντερ / baking powder
3 gr αλάτι / salt
4 gr σκόνη ανακατεμένη από γαρύφαλο / τζίντζερ / μοσχοκάρυδο / mix of clove/nutmeg/ginger powder

Βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα αρωματικά σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτουμε το αβγο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκι
νισμένο με το αλάτι και το μπεικιν πάουντερ και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά.
Put the sugar, the cinnamon and the aromatic spices in a bowl. Add the butter and whisk with a hand mixer. Then add the egg and continue to whisk until you get a  homogenized mixture. Little by little add the flour sifted with the salt and the baking powder and beat the mixture well until they are all incorporated well.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Put the mixture in the fridge for 2 hours.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Με κουπ πατ που μας αρέσει κάνουμε σχεδιάκια και ετοιμάζουμε μπισκότα περίπου 3-4 mm. Preheat the over to 180 degrees (C). Make cookies of 3-4 mm by making shapes with cookie cutters that you like.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι μαλακά αλλά μόλις αρχίσουν να κρυώνουν θα σκληραίνουν. Bake the cookies for 15-20 minutes. When taken out of the over they will be a little soft but while cooling they will harden. 
Συντηρείστε τα σε μεταλλικό κουτί που κλεινει για αρκετές εβδομάδες.
Stay fresh for many weeks in a tightly closed metallic container.

Δοκιμάστε τα σήμερα.... Try them today!

Execution and pictures by Les Delices d' Eleni



No comments:

Post a Comment