Αγαπώ το πορτοκάλι. Σε όποια μορφή του. Κυρίως σε συνδιασμό με σοκολάτα. Γι' αυτό λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας μία ευκολη και γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά. I love orange. Especially with chocolate so I share with you this easy and really delicious easy recipe with only few basic ingredients.
Ingredients
200 gr bitter chocolate 66% of good quality/ σκούρα σοκολάτα 66% καλής ποιότητας
200 gr creme fraiche (liquide)/ υγρή κρέμα γάλακτος
15 ml orange syrup / σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι
3 oranges zest/ ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Cocoa powder 100%, κακάο σκόνη 100%
Easy... Ευκολη
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Boil in a casserole the creme fraiche.
Προσθέστε στη σοκολάτα που εχετε σε ένα μεταλλικό μπώλ σε κομμάτακια. Αφήστε το για 30 περίπου δευτερόλεπτα να λιώσει. Ανακατέψτε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε το σιρόπι και το ξύσμα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά. Add to the chocolate that you keep in a bowl cut in small pieces and let it for 30 seconds... Start mixing with your spatula. Add the syrup and continue mixing your mixture, Add at the end the zest and mixt until all fully incorporated.
Keep it in a bowl, preferably off fridge for one night. Depending on temperatures and seasons you may reserve them on fridge. Αφήστε το μείγμα κατά προτίμηση εκτός ψυγείου για ένα βράδυ. Ανάλογα με την εποχή και τις θερμοκρασίες, μπορείτε να το έχετε και στο ψυγείο.
The next day make little balls from your mixture and close in on cocoa powder. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε μπαλάκια από το μείγμα και τα βουτάμε στο κακάο.
Delice!!
Enjoy
Love,
Les Delices d' Eleni
Ingredients
200 gr bitter chocolate 66% of good quality/ σκούρα σοκολάτα 66% καλής ποιότητας
200 gr creme fraiche (liquide)/ υγρή κρέμα γάλακτος
15 ml orange syrup / σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι
3 oranges zest/ ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Cocoa powder 100%, κακάο σκόνη 100%
Easy... Ευκολη
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Boil in a casserole the creme fraiche.
Προσθέστε στη σοκολάτα που εχετε σε ένα μεταλλικό μπώλ σε κομμάτακια. Αφήστε το για 30 περίπου δευτερόλεπτα να λιώσει. Ανακατέψτε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε το σιρόπι και το ξύσμα και ανακατέψτε να ενσωματωθούν καλά. Add to the chocolate that you keep in a bowl cut in small pieces and let it for 30 seconds... Start mixing with your spatula. Add the syrup and continue mixing your mixture, Add at the end the zest and mixt until all fully incorporated.
The next day make little balls from your mixture and close in on cocoa powder. Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε μπαλάκια από το μείγμα και τα βουτάμε στο κακάο.
Επειδή το μείγμα είναι ελαφρώς μαλακό, προσωπικά μου αρέσει να το βάζω σε καραμελόχαρτα μικρά κυρίως όταν σερβίρω ποικιλίες κι από αλλα σοκολατάκια. Since the mixture is a little soft, I like using small papers to serve along with other types of little chocolates.
Enjoy,
Les Delices d' Eleni
Delice!!
Enjoy
Love,
Les Delices d' Eleni
No comments:
Post a Comment