Friday, December 19, 2014

chocolates with rhum and nuts/ Σοκολατάκια με ρούμι και καρύδι

Συνταγή Παρλιάρου.... αυτά είναι τα πρώτα σοκολατάκια που έχω φτιάξει πριν από πολλά πολλά χρόνια... Και είναι γευστικά εορταστικά και ενδιαφέροντα να τα προσφέρετε σε δωράκι. 
That's a recipe from greek pastry chef Stelios Parliaros. These are the first little chocolates that I had prepared many many years ago... They are delicious, festive and interesting to offer as gift to friends.

Ingredients/ Υλικά (25-30 pieces/ κομμάτια)
350 gr καρύδια ψιλοαλεσμένα / nuts finely ground
29 gr ζαχαρη άχνη/ powder sugar 
59 gr κρέμα γάλακτος/ creme fraiche
290 gr σοκολάτα 55% καλής ποιότητας good quality chocolate 55%
57 gr ρούμι / rum
cocoa powder 100% and powder sugar for coverage / Κακάο υψηλής περιεκτικότητας και ζαχαρη αχνη για την επικάλυψη.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Melt the chocolate in bain marie.

Βάλτε σε ένα μπωλ τα καρύδια, την άχνη και την κρέμα γάλακτος. Put in a bowl the nuts, the powder sugar and the creme fraiche.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέστε την στο μείγμα των καρυδιών. Once chocolate is melted, throw it to the bowl with the nuts' mixture.
Προσθέστε το ρούμι. Add then the alcohol/ rum
Ανακατέψτε καλά ώστε να γίνει ενιαίο το μείγμα. Mix well the ingredients until you have a good and firm incorpoeated mixture.
Αφήστε το για μια νύχτα εκτός ψυγείου. Εάν ο καιρός είναι ζεστός βάλτε το για μία νύχτα στο ψυγείο. Το μείγμα σφίγγει.  Leave it off the fridge for one night. In case weather is hot reserve for one night in fridge. Mixture will be very firm.
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην άχνη ή το κακάο να ασπρίσουν ή να καφετίσουν. Make small balls of the mixture and then throw to sugar or to cocoa.
Final result...

Πάρα πολύ εύκολα σοκολατάκια νόστιμα και διατηρούνται μπορώ να σας πω για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, κυρίως χειμώνα μπορεί και μήνα. Easy little chocolates, delicious and of course well reserved for at least 2-3 weeks, in winter possibly a month. 
Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα διατηρήσετε σε μεταλλικό μπωλ κλειστά. The best way to reserve them is in a metallic bowl closed.

Enjoy,
Les Delices d' Eleni









No comments:

Post a Comment