Wednesday, December 10, 2014

Christmas recipes

Christmas is approaching and in the next two weeks all that matters is to well organize your table and find the best recipes to indulge your beloved ones.
I searched in the network and found out some interesting recipes from other sites and blogs and share them with you... In this chapter you may find some interesting cocktail ideas, various desserts and some beautiful desserts decorating ideas. You may click the link below the photo to be directly guided to the relevant blog and recipe.












There will be more... this chapter will be continued.... I have some recipes to share with you as well. Stay tuned! :)
Love,
Les Delices d' Eleni

Monday, December 8, 2014

Telethon 2014 France

Φέτος για πρώτη φορά ένιωσα το συναίσθημα της αλληλεγγύης έντονο σε μία χώρα που ακόμα ανακαλύπτω ως νεοφερμένη εδώ....

Όπως κάθε χρόνο κοντά στις γιορτές και στα πλαίσια του μηνύματος αγάπης και συμπαράστασης, διοργανώνεται ένας τεράστιος μαραθώνιος 30 ωρών συνολικά με κέντρο βέβαια το Παρίσι, όμως εξαπλωμένο από άκρη σε άκρη της Γαλλίας μητροπολιτικής και μή, με σκοπό να συγκεντρώσει χρηματικά ποσά για την καταπολέμηση ανίατων ασθενειών. 
Γιατρεύω, βοηθώ, επικοινωνώ είναι οι βασικές αρχές... Στόχος η κινητοποίηση. Συμμετοχή για την επίτευξη αποτελεσμάτων που θα βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα κινητικά, νευρολογικά, γενετικά. Αποτελεσματικότητα είναι ο παράγοντας ζητούμενο.
Και μετά το κίνητρο. Το κίνητρο που θα σε οδηγήσει να δώσεις και εσύ ακόμα και αν δεν πιστεύεις σε αυτόν τον σκοπό. Φοροαπαλλαγή της τάξεως του 66% επι της προσφοράς σου. Προσφέρεις λεφτά και μειώνεις τις υποχρεώσεις σου στο κράτος. 

Σε αυτόν λοιπόν τον Μαραθώνιο που ονομάζεται Telethon, κάθε χρόνο ένας διάσημος καλλιτέχνης (κυρίως) αναλαμβάνει να είναι ο "νονός" αυτής της προσπάθειας, να γίνεται η φωνή και η ελπίδα ανθρώπων που περιμένουν να θεραπευτούν.Φέτος ο Καναδός τραγουδιστής Garou.



Συγκινητική εκπομπή με αναμετάδοση από όλα τα "δημόσια" γαλλικά κανάλια, με αποκορύφωμα τη βραδινή εκδήλωση στην καρδιά του Παρισιού, κοντά στον Πύργο του Αιφελ, σε ένα πανέμορφο διαφανές στρογγυλό κτίριο, παρουσιαζόμενη από τον πασίγνωστο γάλλο παρουσιαστή Nagui. Με πολλούς καλλιτέχνες που συνέβαλλαν όχι μόνο με την παρουσία τους και το ταλέντο τους αλλά και με τη δική τους προσφορά, είτε οικονομικής φύσεως, είτε με δημοπρασία προσωπικών τους αντικειμένων.


Σε αυτό το μαραθώνιο προσέφερα και εγώ με το δικό μου τρόπο. Πρόσφερα τα δικά μου cupcakes στη γιορτή του Thil, ώστε με την πώλησή τους το ποσό να διατεθεί στο μαραθώνιο. Μικρή ταπεινή δική μου συνεισφορά η οποία με έκανε να αισθανθώ καλά.

Συνολικός απολογισμός: συνολικά φέτος μαζεύτηκε το ποσό των 82,3 εκατομμυριων Ευρώ, ξεπερνόντας το περσινό ποσό των 80 εκατομμυρίων αλλά και χωρίς να καταμετρηθούν και οι τελευταίες δωρέες σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να ξεπεραστεί το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρω.

Εύχομαι να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας, εύχομαι όμως το νόημα της προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να εκτιμηθεί, να μελετηθεί και να αποκτήσει πραγματικά νόημα και να δώσει κίνητρο και στην Ελλάδα να δώσει όπως μπορεί. Αν μία χώρα σαν τη Γαλλία με 64 εκατομμύρια κατοίκους καταφέρνει να ξεπεράσει σε ποσό δωρεάς τον ίδιο της τον πληθυσμό πόσο δύσκολο είναι για μία χώρα όπως η Ελλάδα που φημίζεται για τη ζεση των ανθρώπων της αλλά και την αλληλεγγύη της να συνεισφέρει? Ας το σκεφτούν λίγο όλοι αυτοί οι άνθρωποι που λέγονται πολιτικοί...