Friday, March 27, 2015

Choco cups / Σοκοκυπελλάκια (σοκολατένια κυπελλάκια)


Δεν έχω πολλά να σας παω.... Πολυ εύκολα και γρήγορα. Εχετε φόρμες σιλικόνης για καπκεικς? Πλαστικά κλασσικά ποτηράκια?, Ετοιμαστείτε δείτε τις φωτογραφίες και ετοιμάστε τα... Εμπνεύστηκα από ένα πρόσφατο βιντεάκι μιας κοπέλας που είδα κι εξηγούσε πώς κάνουμε σοκολατένια κυπελλάκια από πλαστικό.
No much to tell.... Easily and quickly... If you have silicone molds for cupcakes or plastic cups just watch the pictures and prepare them... Inspired by an interesting video that I had seen recently, where a girl was describing how to make chocolate cups from plastic ...


You will need / Χρειαζόμαστε
Plastic cups that you like / Ποτηράκια πλαστικά που μας αρέσουν
Silicone molds or forms for cupcakes / Φόρμες σιλικόνης που μας αρέσουν..
Bitter chocolate melted and tempered / Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη


Φορμες σιλικόνης / silicone forms

Κόβουμε με ένα ψαλιδάκι στο μέγεθος που θέλουμε τα ποτηράκια και κόβουμε λίγο ένα κάθετο σημείο στο ποτήρι. Αν το θέλουμε το ποτηράκι ψηλό κόβουμε ένα μικρό κάθετο σημείο μόνο.
Cut the cups with your scissors in the size that you like, then cut a small vertical point like in the picture. In case you don't wish to modify the size of your cups only cut the vertical point. 

Η σοκολάτα μας πρέπει να είναι στρωμένη. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο σοκολάτας ανακατεύετε καλά τη σοκολάτα μέχρι η θερμοκρασία της να είναι χλιαρή (για να καταλάβετε πόσο έτοιμη είναι απλά δοκιμάστε στο χείλος σας. Εάν είναι χλιαρή προς κρύα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε).
Chocolate must be tempered. If you don't have a thermometer, just mix the melted chocolate until it becomes lukeworm. (If you want to be sure just approach to your lip a little chocolate drop and if it is lukeworm to cool then it's ready to be used)

Δείτε στιεσ φωτογραφίες που ακολουθούν πώς να τα γεμίσετε. Just check below how to fill in the cups


Τα βάζουμε για λιγες ώρες στο ψυγείο. Put them in fridge for a few hours.
Με προσοχή ξεκολλάμε τον περίγυρο από τα καπκεικς. Για να μη μας σπάσει προσπαθούμε προσεκτικά να τα ξεκολλήσουμε και μετά τραβάμε απαλά τον πάτο. Στα πλαστικά ποτήρια τραβάμε από το κάθετο σημείο που εχουμε κόψει με το ψαλλίδι και σιγά σιγά αυτό αρχίζει και ξεκολλάει από μόνο του (συνεχίζουμε να ξεκολλαμε προσεκτικά). Try to rive carefully the form from the chocolate cup already formed. In order to avoid breaking it try to carefully rive the round part of the cup or form and then pull off softly the bottom part.
In the plastic cups, remember the cut vertically point and pull a little to rive the chocolate cup formed from the plastic. You will realize that it will then rive magically itself. Continue with the rest.

Επειδή η στρωμένη σοκολάτα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να σας στερεοποιηθεί γρήγορα φροντίστε να  τα ποτηράκια και τις φόρμες σας σχετικά γρήγορα. Διαφορετικά θα πρέπει να ξαναζεστάνετε τη σοκολάτα.
Tempered chocolate, based on the weather conditions might cool quicker (especially when it's winter). Therefore make sure that you fill in your cups and forms as soon as possible. Otherwise you will have to melt chocolate again.


Προτασεις σερβιρίσματος


Το χειμώνα διατηρούνται κι εξω από ψυγείο μακριά από υγρασία... Καλοκαιράκι όμως μέσα στο ψυγείο. In winter they can be stored out of the fridge away from humidity. But during summer keep them in the fridge...



Love 
Les Delices d' Eleni



















No comments:

Post a Comment