Saturday, February 28, 2015

Georgia Ambelakiotou: Figures meeting the artist.... / Γεωργία Αμπελακιώτου: Οταν οι φιγούρες συναντούν τον καλλιτέχνη

Η Γεωργία δεν είναι κρυφό αλλά φανερό ταλέντο. Είναι ένα κορίτσι με φοβερό χέρι στις φιγούρες. Αρκετά ενημερωμένη επάνω σε αυτό που αγαπάει να κάνει η Καβαλιώτισσά μας σήμερα μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για τις φιγούρες αλλά και την αγάπη της για τη ζαχαροτεχνία.
Georgia is not a hidden but a an open talent. She's a girl with a remarkable hand in figures. Very much informed on what she loves to do, she's sharing our girl from Kavala, is sharing today with us secrets about figures but her lover as well for sugar art.




Τι σε έκανε να ασχοληθείς για πρώτη φορά με τη ζαχαροτεχνία και τις διακοσμητικές τούρτες? What made you work  with sugar art and cake decorating for the first time ?

Όλα  ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2012 στα 3α  γενέθλια της μικρής μου κόρης όταν αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου την τούρτα για τα γενέθλια της.  Αυτό ήταν …. Το ταξίδι μου στον κόσμο της ζαχαροτεχνίας  μόλις είχε ξεκινήσει και ήξερα ότι θα έχει μεγάλη συνέχεια..  
It all started in December 2012, at my daughter's 3rd birthday when I decided to make her birthday cake by myself. That was  it... My journey to the world of sugar art had just started and I knew it would go on...


Τι ειναι η ζαχαροτεχνία για εσένα? What is sugar art for you?

Είναι το πάθος μου …..  το χόμπυ μου…...το μεράκι μου …. Οι ώρες χαλάρωσης και δημιουργίας. Απολαμβάνω ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες όταν η υπόλοιπη οικογένεια κοιμάται να  βάζω μουσική, να κάθομαι στην γωνιά  της κουζίνας μου  και  « παίζω» με την ζαχαρόπαστα … είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Sugar art is my passion.... my hobby.... my artistry... My time to relax and create. I enjoy, especially early at night, when the rest of my family is sleeping, along with music, standing in my kitchen's little corner and "playing"with sugar paste.... It's an integral part of my life.



Τώρα τελευταία έχεις αποκτήσει μία υπέρτατη έφεση στις φιγουρες διακόσμησης. Τι σε έκανε να ειδικευθείς σε αυτό? Recently, you have acquired an extreme expertise in creating figures. What made you specialize in it? 

Δεν ήταν κάτι που το επιδίωξα …. Απλά από  την πρώτη στιγμή αυτό που με εντυπωσίαζε  και μου τραβούσε την προσοχή επάνω σε μια τούρτα ήταν οι φιγούρες. Ήθελα να μπορώ και εγώ να φτιάχνω τόσο όμορφες δημιουργίες όσο αυτές που έβλεπα στο διαδίκτυο από ξένους ζαχαροτέχνες. 

It wasn't something that I pursued. From the very beginning what impressed me and drew my attention were the figures on a cake. I also wanted to be able to make such beautiful creations like the ones I used to watch on the  internet by foreign artists.


Κατά τη γνώμη σου τι δεξιότητες χρειάζετ;αι κάποιος για να φτιάξει φιγούρες? Είναι εύκολο?
According to you, which skills are needed to work with figures? Is it easy?

Όχι … οι φιγούρες δεν είναι και ότι πιο  εύκολο. Χρειάζεται αντίληψη και αυτό που λέμε να « πιάνουν τα χέρια σου»… εξαρτάται βέβαια και από την φιγούρα …… αν για παράδειγμα πρέπει να φτιάξεις μια ανθρώπινη φιγούρα πρέπει να  γνωρίζεις μέχρι και ανατομία…… αν πρέπει να φτιάξεις ένα αρκουδάκι τότε τα  πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα…

No... creating figures is not the easiest thing to make. It needs perception and what we call ‘be good with your hands.... It depends of course on the figure... If ,for example, you have to create a human figure you must be aware of some anatomy.... If you have to make a bear things are much easier.

Ειχες κάποιο δάσκαλο? Παρακολούθησες βιντεάκια φωτογραφικό υλικό? Ποιοι καλλιτέχνες διεθνώς σε επηρέασαν? Ποια χώρα κατά τη γνώμη σου έχει τους πιο ειδικευμένους σε φιγούρες? Did you have any teachers? Have you watched tutorials or pictures? Which artists have influenced you the most worldwide? Which country according to you has the most specialists in figures?

Οι γνώσεις μου και το επίπεδο που βρίσκομαι σήμερα οφείλονται σε σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει, σε διάφορα tutorial αλλά τον κυριότερο και τον πιο σημαντικό  ρόλο πιστεύω ότι έπαιξαν οι ώρες που αφιέρωσα κάνοντας εξάσκηση και προσπαθώντας κάθε φορά για το κάτι παραπάνω.
Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο που θαυμάζω την δουλειά τους. Αυτή που ξεχωρίζω όμως   είναι η Nadia από το  Chocolate. Δουλεύει σοκολάτα μοντελισμού και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη παγκοσμίως   στις φιγούρες.  Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που την γνώρισα από κοντά και παρακολούθησα σεμινάριο της. 
Η χώρα που ξεχωρίζει κατά την γνώμη μου στους ειδικούς για  φιγούρες από ζαχαρόπαστα είναι η Ιταλία. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μαζεμένοι  σε καμία άλλη χώρα τόσο πολλοί  αλλά και ταυτόχρονα τόσο αξιόλογοι καλλιτέχνες .I owe the knowledge and level that I have acquired so far to the  seminars that I have attended and  some tutorials,  but I think that the basic and most important role in this is the number of hours that I dedicated to practice making an effort every time for more.
There are many artists whose work I admire worldwide . But I admire mostly Nadia from Chocolate. She works with modelling chocolate and  I considerher to be  the bes in figures. I feel very lucky to have met her and attended her seminar.

The countrly mostly specialized in figures from sugar paste, according to me is Italy. I don't think there is another country with so many specialists gathered and at the same time so remarkable.


Πιστεύεις οτι είναι απαραίτητο για κάποιον που θέλει να φτιάχνει φιγούρες να παρακολουθήσεις σεμινάρια και εκπαίδευση? Do you believe that it is necessary for someone who loves creating figures to attend  workshops and training?

Θα έλεγα ναι… τουλάχιστον ένα σεμινάριο είναι απαραίτητο. Αυτό από μόνο του βέβαια δεν αρκεί. Χρειάζεται διαρκής εξάσκηση.

I would say yes... at least a seminar is necessary.. But it's not enough. It needs constant practice.


Βλέπω οτι ταξιδεύεις πολύ για τη δουλειά σου. Πώς βλέπουν οι ξένοι καλλιτέχνες τη ζαχαροτεχνία στην Ελλάδα? I see that you are travelling a lot for your work. How do sugar artists abroad find  sugar art in Greece?

Νομίζω ότι η ελληνική ζαχαροτεχνία είναι άγνωστη στο εξωτερικό και  είναι κρίμα  αυτό γιατί έχουμε απίστευτους καλλιτέχνες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς του εξωτερικού.

I think that Hellenic sugar art is unknown abroad and it's a shame because we have incredible artists who have nothing to be jealous of the foreign ones.


Χρησιμοποιείς χειροποίητη ζαχαρόπαστα για τις δημιουργίες σου ή κάποια συγκεκριμένη μάρκα του εμπορίου που προτείνεις? Do you use handmade sugar paste for your creations or a specific brand that you could recommend?

Από την πρώτη στιγμή χρησιμοποίησα  ζαχαρόπαστα  εμπορίου αλλά δεν έβρισκα καμία που να με καλύπτει στον μοντελισμό. Μέχρι που ανακάλυψα την pasta model SARACINO. Κατά την γνώμη μου είναι η καλύτερη και με διαφορά από όλες τις άλλες. Πρόσφατα έγινα αποκλειστική αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα . Εύχομαι σύντομα όσοι ασχολούνται με την ζαχαροτεχνία να έχουν την δυνατότητα να την δοκιμάσουν και να δουν πόσο πιο εύκολα  πιο γρήγορα και άρα πιο οικονομικά μπορεί  να γίνει η ίδια δουλειά αν έχεις  το  σωστό υλικό στα χέρια σου.

From  the first time I used commercial sugar paste but I couldn't find the proper one for modeling. Then I discovered the pasta model SARACINO. In my opinion, it's the best by far compared to the others.  I have recently become the exclusive representative seller in Greece as well. . I hope that people who work in sugar art will  try it and see how easy, quick and consequently economical their work can be done ,as long as they  have the right material in your hands.


Φιγούρες: Οι καιρικές συνθήκες παίζουν συγκεκριμένο ρόλο οτάν τις φτιάχνεις? π.χ. Υγρασία, ζεστός καιρός...Figures: do weather conditions play a specific role while you are working with them? E.g. humidity, hot weather… 

Φυσικά και παίζουν ρόλο αλλά αν χρησιμοποιείς σωστή ζαχαρόπαστα  τα προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις  είναι πολύ λιγότερα…..

Of course they play a role but if you use the right sugar paste, problems to face are fewer.


Ποια ήταν η πιο δύσκολη φιγούρα που εφτιαξες? What was the most difficult figure to make? 

Η  αντιγραφή κάποιου συγκεκριμένου προσώπου ήταν  και παραμένει  μια  δύσκολη  υπόθεση…

Copying a specific person's face was and always remains a difficult case.


Ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να καλύψεις μία τούρτα πριν τη ζαχαρόπαστα? Προτιμάς βουτυρόκρεμα, γκανάς ή κάποιον άλλο τύπο κρέμας για γέμιση και κάλυψη? What is the best way to cover a cake before using sugar paste? Do you like using buttercream, ganache or another type of cream for filling and/or coverage?

Χρησιμοποιώ γκανάζ για κάλυψη και μαρέγκα βουτύρου για γέμιση. Αν εξαιρέσουμε την ζέστη του καλοκαιριού, που καλό είναι να χρησιμοποιούμε γκανάζ εκείνη την εποχή, δεν πιστεύω  ότι υπάρχει σωστό η λάθος  …. είναι θέμα γούστου και τι βολεύει στον εκάστοτε ζαχαροτέχνη .

I use ganache for coverage and meringue buttercream for filling. Except for summer heat, when it would be better to use  ganache, I don't think that there is right or wrong... It's up to the taste and what is suitable for every sugar artist,


Ξεκίνησες τελευταία ως δασκάλα επάνω στις φιγούρες. Εντυπωσιακή από αυτά που ακούω. Τι θα συμβούλευες αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τη ζαχαροτεχνία για πρώτη φορά? You started recently teaching figures. Impressive as I heard. What are basically the tips to share with someone working for the first time with sugar art?

Την ζαχαροτεχνία πρέπει να την αγαπάς. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο. Κάθε φορά θα είναι και μια καινούρια  πρόκληση που θα σε κάνει καλύτερο και σιγά σιγά  θα ανεβαίνεις σκαλοπάτια. "Practice makes us better “ αυτό νομίζω ότι θα έλεγα….

You  have to love sugar art. You must be prepared to devote  enough time to reach a good level.. Every time is a new challenge that will make you little by little better in order to reach higher levels. "Practice makes us better"that's what I think.


Πώς βλέπει η Γεωργία το μέλλον της στη ζαχαροτεχνία? Ποια είναι τα σχέδιά της? What does  Georgia  think about her future in sugar art? What are her plans? 

Δεν έχω συγκεκριμένα σχέδια ……θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω και με γεμίζει και ελπίζω να γίνω καλύτερη……….

I have no specific plans.... I will continue to do what I love and cherish hoping to become better.


Τη ζαχαρόπαστα SARACINO θα τη βρείτε στο αποκλειστικό e-shop της Γεωργίας κάνοντας κλικ www.tourtesgeorgias.gr/ .Οι δημιουργίες της επίσης βρίσκονται στη σελίδα της στο facebook Τουρτες Γεωργίας. Sugar paste SARACINO exclusively on Georgia's e-shop www.tourtesgeorgias.gr/ is available. For her designs with sugar paste pass by her facebook page Τουρτες Γεωργίας


Σημασία δεν έχει μόνο να αγαπάς αυτό που κάνεις αλλά και να το κυνηγάς. Να προσθέσεις και άλλες δυνατότητες σε αυτά που κάνεις. Να ονειρεύεσαι....
Μου αρέσει που η Γεωργία δεν επαναπάυεται. Ενημερώνεται ακόμα και στο εξωτερικό και πρόσφατα ξεκινώντας και επιχειρηματικά την εμπορική της δραστηριότητα χτίζει τα δικά της θεμέλια στον κόσμο της ζαχαροτεχνίας. 
Ευχαριστώ πολύ για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή σου και σου ευχομαι πραγματικά Καλή Επιτυχία στα μελλοντικά σου σχέδια.
It is important not only to love what you do but chasing it. To add more potential in what you do... To dream on....
What I like in Georgia is that she doesn't stop.. She's constantly informed even abroad and she started recently hes business and commercial activity, making her own foundation in sugar art.
I wish to thank her for this really interesting interview and wish her really Good Luck to all her future plans...


Friday, February 27, 2015

Fasting Walnuts pie / Νηστίσιμη καρυδόπιτα


Η νηστεία ήταν πάντα συνδεδεμένη με το χαλβά και το ταχίνι και με συγκεκριμένα επίσης γλυκά. Σήμερα λοιπόν πάμε σε μία μοντέρνα νηστεία στην οποία ανακαλύπτουμε πως τα απλά υλικά της κουζίνας μας μπορούν να δώσουν ένα όχι μονο απολαυστικό αλλά και υγιεινό αποτέλεσμα. Είστε έτοιμοι να νηστέψετε? Ακόμα και όλο το χρόνο...
Fasting was always related to halva and tachini and with very specific sweet recipes. Today let's make fasting modern and let's discover how simple first materials in our kitchen can give us a declicious and healthy result. Ready for Fasting? The whole year? 

Υλικά/ Ingredients
220 gr ελαιόλαδο / olive oil 
180 gr φρέσκος χυμός πορτοκάλι / fresh orange juice
180 gr ζάχαρη κρυσταλλική /caster sugar
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη ή μέλι (εγώ έβαλα μέλι) / table spoons glycose or honey (I used honey)
40 gr κακάο σκόνη / cocoa powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι / tea spoon salt
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα / tea spoon bicarbonated soda
600gr (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις /  (approx) all purposes flour
250 gr ψιλοκομμένα καρύδια / walnuts finely chopped

Για το σιρόπι / For the syrup
570 gr κρυσταλλική ζάχαρη / caster sugar
480 gr νερό / water
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού / table spoon lemon juice
1 φλούδα πορτοκαλιού / orange peel

Παίρνουμε τα 7 πρώτα υλικά και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει. Ανακατευουμε για να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα το αποσύρουμε και αφήνουμε να χλειάνει.
Take the first 7 ingredients and put them in a casserole in medium heat to boil. Mix with a spatula to incorporate them well. Once the mixture starts boiling, withdraw from heat and let cool a little.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε στο μείγμα τη σόδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Preheat the over to 180 degrees (Celsius). Add in the mixture the soda and walnuts and mix well.


Προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο (εμένα προσωπικά μου χρειάστηκε περί τα 500 γρ αλεύρι) μέχρι να φτιάξουμε μία αρκετά μαλακή ζύμη. Add in the end the flour little by little (personally I used 500 gr of flour) until we have a very soft mixture.



Λαδώνουμε ένα ταψί 25Χ35 (μακρόστενο) και τοποθετούμε το μείγμα να είναι στην επιφάνεια λείο. Spread some oil in a 25X35 oven dish (rectangular) and place the mixture smooth in surface.



Ψηνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά. Bake in the over for approximately 35 minutes,

Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα, στα τελευταία 10 λεπτά ετοιμάζουμε ένα σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, με το που βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο περιχύνουμε (όλο το σιρόπι μην το φοβάστε) μέχρι να το απορροφήσει όλο. While baking, within the last ten minutes prepare the syrup. Put all ingredients in a casserole and then heat to boil for 5 minutes. Immediately, after taking off  the cake throw the syrup in the whole surface (throw it all don't be afraid) until fully absorbed.

Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα τη σερβίρουμε. When the nuts pie is cool, it is ready to serve.


Καταπληκτική συνταγή της Αλεξίας Αλεξιάδου δοσμένη σε αναλογίες γραμμαρίων και με αναλυτικές φωτογραφίες. Analytical recipe by Alexia Alexiadou with analytical photos.

Tuesday, February 24, 2015

Vanilla orange cake and chocolate frosting (for fasting/vegans) / Κεικ βανίλιας με πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας (για νηστεία / χορτοφάγους)

Θέλετε να αποφύγετε τα λιπαρά? Μήπως νηστεύετε? Μήπως είστε χορτοφάγος? Θέλετε να δοκιμάσετε ένα κέικ που τρώγεται άφοβα τη Σαρακοστή αλλά καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ από όλη την οικογένεια? Πεντανόστιμο υγιεινό και βέβαια ιδανικό και για χορτοφάγους. Απολαύστε με τον απογευματινό καφέ ή κεράστε την Καθαρή Δευτέρα, ακόμα και ολόκληρη τη Σαρακοστή.
Do you wish to avoid fats in food? Are you fasting? Maybe vegan? Would you like to try this incredible cake for fasting, consumed easily and quickly from all? Delicious, health and ideal for vegans. Enjoy with afternoon coffee, treat within the forty days of Easter or else.

Για/For: 6-7 άτομα
Προετοιμασία/ Preparation time: 15'
Ψησιμο/ Baking: 40-45'
Αναμονή πριν το γλασάρισμα!Waiting before frosting :1ωρα/h

Υλικά/ Ingedients
190 gr αλευρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο / selfrising flour sifted
170 gr κρυσταλλική ζάχαρη / sugar
73 gr  σπορέλαιο (ή ηλιέλαιο) cotton seed oil or sunflower oil
220 gr φυσικός χυμός πορτοκαλιού / fresh orange juice
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι / zest from 1 big orange
1 κουταλιά της σούπας μπαλσαμικο ξύδι / table spoon white balsamic vinegar
Μισό κουταλάκι του γλυκού σπόράκια φυσικής βανίλιας/Half tea spoon vanilla grains
1/4  κουταλάκι του γλυκου αλάτι/ of tea spoon salt
1 κουταλάκι του γλυκου μαγειρική σόδα / tea spoon bicarbonated soda

For the frosting
300 gr σκούρα σοκολάτα σε μικρά κομματάκια/ bitter chocolate cut in small pieces
2 κουταλιές της σούπας φυσικός χυμός πορτοκάλι/ table spoons fresh orange juice
3 κοφτές κουταλιές της σουπας σπορέλαιο (ή ηλιέλαιο)scant table spoons cotton seed oil or sunflower oil
1 κουταλιά της σούπας μέλι / table spoon of honey


Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι. In a ball mix with a spoon the sifted flour with the salt.
Σε εάν μπωλ βάζουμε το μισό χυμό πορτοκαλιού. το σπορέλαιο και το ξύδι. Με ένα μίξερ χειρός το χτυπάμε να ομογενοποιηθούν καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
In a bowl throw half of the orange juice, the oil and the vinegar, With a hand mixer beat them to be well mixed and then add the sugar, Continue to mix. Add then the vanilla grains and the orange zest and continue beating with the mixer.

Preheat the over to 180 degrees (Celsius)
Στο ποτήρι που εχουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά, Το μείγμα θα αφρίσει λιγάκι που σημαίνει ότι έχει κάνει τη σωστή αντίδραση η σόδα. Ριχνουμε στο μείγμα με τα υγρά και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτυπημα. In the glass where we keep the rest of the juice add the bicarbonated soda and mix with a spoon. Quickly the mixture will foam. It's expected to be done. Throw the mixture to the liquids and sugar mixture and continue beating with the mixer.


Στο τέλος σταδιακά προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε είτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ είτε ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα του κεικ. Μην παραχτυπήσετε το μείγμα θέλουμε μόνο να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. At the end add the flour little by little  and beat with the hand mixer in low speed or mix with a silicone spatula until fully incorporated. Don't overmix the ingredients, all we want if a good homogenized mixture.

Σε ενα καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι μακρόστενο ή στρογγυλό μικρό (περίπου 18-20 εκατοστών) τοποθετούμε το μείγμα μας και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά στις αντιστάσεις. Ξέρουμε ότι έχει ψυθεί αφού βυθίσουμε ένα ξύλινο καλαμάκι στη μέση του γλυκού και επανέλθει στεγνό. Διαφορετικά ψήστε για μερικά λεπτά παραπάνω. In an oily but well floured dish oblong or round (approximately of 18-20 cm) we put the mixture and bake in the over for 40-45 minutes. With a wooden stick at the end you can check whether in depth your cake is finally baked.




Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το αποσύρουμε από το ταψάκι και το γλασάρουμε. Leave it cool weel before withdrawing from the dish and then adding the frosting.


Βάζουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτια. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και αρχίσει να λιωνει καλά η σοκολάτα ανακατευουμε το μείγμα μας μέχρι όλα τα υλικά να είναι καλά ομογενοποιημένα και να αποτελούν μία σοκολατένια περίπου κρέμα αρκετά παχύρρευστη, Γλασάρουμε στο τέλος το κεικ μας. Put all ingredients for the frosting to bain-marie in medium temperature. When it starts to heat a little and chocolate is melting mix well with a spatula until all are fully incorporated and constitute and a sort of chocolate cream thick enough. Frost your cake at the end.

Μπορείτε αν θέλετε να το φτιάξετε χωρίς το γλάσο. Η επιλογή δική σας.
You can make the cake without the frosting.. It's your choice,,,

Αν σας περισσέψει γλάσο συμβουλευτείτε και άλλες ιδέες με νηστίσιμα που σας προτείνουμε αυτές τις ημέρες μέσα στην κατηγορία αυτή. Σύντομα πολλές συνταγές...
Τη συνταγή με αναλογίες σε κούπα θα βρείτε επίσης στο συνταγές/κεικ πορτοκαλιού από το οποίο δε διαφέρω πολύ ως προς τα υλικά, απλά σας παρουσιάζω λιγο πιο αναλυτικά την εκτέλεση και την παρουσίαση.

Enjoy

Les Delices d' Eleni