Friday, February 13, 2015

VALENTINE'S SUGAR ART COMPETITION/ ALL PARTICIPANTS AND WINNERS ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ/ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

 A big question in all competitions everytime and anyplace I have ever been up to today is whether result is the expected one. Nevertheless I am very glad for all participants. Today we award the pictures that have been mostly popular. To this occasion I wish to congratulate Aspasia Kartsaki and Sophia Voulme for being the winners in categories of cake and cookie decorated respectively. Apart from Aspasia and Sophia I wish to congratulate as well Despina Mara, the second winner in cake which I consider one of the best and original ideas of this year's competition (without wishing to diminish the value of any of the participated pictures). But I wish to congratulate as well Stavroula Mousiou for being the second winner in cookies decorated category.
To μεγάλο ερώτημα στους διαγωνισμούς κάθε φορά και σε οποιοδήποτε χώρο εχω βρεθεί μέχρι σήμερα είναι αν το αποτέλεσμα ήταν τελικά προβλεπόμενο ή όχι. Εγώ χαίρομαι για τις συμμετοχές όλων των κοριτσιών που έλαβαν μέρος. Σήμερα βραβεύουμε τις συμμετοχές που είχαν απήχηση ευρύτερα στο κοινό και με αυτό το σκεπτικό να συγχαρώ την Ασπασία Καρτσάκη και τη Σοφία Βουλμέ που επικράτησαν στη διακοσμημένη τουρτα αλλά και στο διακοσμημένο μπισκότο αντίστοιχα. Εκτός της Ασπασίας και της Σοφίας συγχαίρω επίσης τη Δεσποινα Μάρα για την εκπληκτική τούρτα/ gravity που κατέλαβε τη δευτερη θέση την οποία όμως προσωπικά θα κρατήσω σαν μία από τις καλύτερες και πρωτότυπες ιδέες του φετινού διαγωνισμού (χωρίς να μειώνω καμία από τις εξαιρετικές συμμετοχές όλων). Επίσης συγχαίρω για τα δαντελωτά μπισκοτάκια της τη Σταυρούλα Μουσίου τα οποία πραγματικά τις τελευταίες ημέρες κέρδισαν αρκετές θέσεις.

I wish for more winners in this competition. Because what should count as well is originality, well done work in a whole. correct technique performance and creativity no matter if it happened at the last moment or days.... Since the beginning of this competition I had decided for two more winners as of my choice. I decided to award two participated pictures, the first one bringing me back in time and the second one bringing me to thye world of comics and art where I would like to be a talent as well probably in another life. Congratulations to Katerina Anagnostaki and Katerina Alifakioti for the original and perfectly executed creations.
Προσωπικά βεβαια σε αυτόν το διαγωνισμό θα ήθελα και αλλους να κερδίσουν. Γιατί αυτό που θα έπρεπε επίσης να επιβραβεύουμε είναι την πρωτοτυπία, την καλοστημένη δουλειά, τη σωστή απόδοση τεχνικής αλλά και τη δημιουργικότητα, είτε γίνεται τελευταία στιγμή είτε μας παίρνει μέρες και χρόνο. Με αυτό το σκεπτικο αποφάσισα να βραβευσω ως διοργανωτής δυο επίσης συμμετοχές. Δύο συμμετοχές εκ των οποίων η μία με παραπέμπει στα παιδικά μου χρόνια και η άλλη στον κόσμο των κομικς και της καλλιτεχνίας όπως θα ήθελα να είμαι ταλέντο εγώ σε μία άλλη ζωή ίσως. Συγχαρητήρια στην Κατερινα Αναγνωστάκη και στην Αλεξάνδρα Αλιφακιώτη για τις πρωτότυπες και αψογα εκτελεσμένες δημιουργίες τους....

And as I usually do, I propose you some nice music, well involved with Valentine, love and a favorite artist (personal taste) and admire once again the participants of Valentine's competition 2015.
Και όπως κάνω στα αφιερώματα, σας προτείνω λοιπόν με μουσικούλα που αρμόζει για τον Αγιο Βαλεντίνο και την αγάπη, με αγαπημένο καλλιτέχνη και πάλι να θαυμάσετε για άλλη μία φορά φέτος τις επιλογές για το διαγωνισμό ζαχαροτεχνίας 2015....



Winner of Valentine's competition in cake category:
Νικήτρια του διαγωνισμού Ζαχαροτεχνίας με θέμα "Αγιος Βαλεντίνος" στην κατηγορία τούρτας: Ασπασία Καρτσάκη/ Home Made with Love / Home Made with Love

Ερωτευμένα ψαράκια χαίρονται την αγάπη τους στα καταγάλανα νερά της Ελλάδας μας.
Love fishes, enjoying kisses and love in our absolutely blue waters....


Second  winner of Valentine's competition in cake category:
Δευτερη νικήτρια του διαγωνισμού Ζαχαροτεχνίας με θέμα "Αγιος Βαλεντίνος" στην κατηγορία τούρτας:  Δεσποινα Μάρα / Art on Cakes
Realistic Gravity / exclusive design and construction undertitled "Time for Love"
Αποκλειστικό σχέδιο και κατασκευή Gravity με τίτλο Time to Love
100% edible cake and picture frame made with isomalt. Cooperation with:
100% βρωσιμο κεικ καθώς και φωτογραφική κορνίζα φτιαγμενη με isomalt. Συμμετοχή με συνεργασία από τα Γλυκα Εκμαγεία Silicone Molds

There is always time to love and to fall in love, become what we call lovebirds...
Πάντα πρέπει να υπάρχει χρόνος για να αγαπήσουμε και να ερωτευτούμε, να γίνουμε αυτό που λένε lovebirds.... 

Winner of Valentine's competition in cookie category:
Νικήτρια του διαγωνισμού Ζαχαροτεχνίας με θέμα "Αγιος Βαλεντίνος" στην κατηγορία μπισκότου: Σοφία Βουλμέ / Αρωμα Βανίλια

'Cause love is combined with flowers and hearts...
Γιατί ο έρωτας συνδιάζεται με λουλουδάκια και καρδούλες...

Second  winner of Valentine's competition in cookie category:
Δευτερη νικήτρια του διαγωνισμού Ζαχαροτεχνίας με θέμα "Αγιος Βαλεντίνος" στην κατηγορία μπισκότου Σταυρούλα Μουσίου / My magical tale sweet

Γιατί ο έρωτας θέλει τη δαντελένια εκδοχή του...
Love in its lacey option...



Lenka Kutsu / Lenka's Sweet Dreams

Δεν είναι μόνο μία βραδιά που καθορίζει τον έρωτα, όμως ένα βλέμμα και ένα χαμόγελο είναι αυτά που σε οδηγούν σε μία συνέχεια γεμάτη αγάπη...
It's not only one night that marks the love, one glance and a smile drive you to a next step full in love...


Αγγελική Μαντά / Aggelika Glyka / Aggelic Sugar Flowers

Ερωτευμένα παπάκια που ατενίζουν έναν ελπιδοφόρο ορίζοντα...
Ducks in love staring at a hopeful horizon...
Μπισκοτένιες και λουλουδένιες καρδιές για να αγγίξουν ερωτευμένες ομορφιές...
Cookies and flowered hearts to touch beauties in love...
Πηνελόπη Βαλκάνη / Penelope's Candy House

Τελικά οι μεγάλοι έρωτες έχουν συνέχεια και πολλά φιλιά.....
At last, big love has continuity and lots of kisses...

Και γιατί οι καρδιές συνεχίζουν να χτυπούν στο κόκκινο....
'Cause hearts continue to beat in red....
Samantha Potter /Party Cakes by Samantha

Μια χαρούμενη αγελαδίτσα λίγο πριν ερθει η ανοιξη ελαβε λουλουδάκι αγάπης από... τον αγαπημένο της και μαζί μήνυμα αγάπης.... 
A happy cow just before spring received her love flower by her beloved one along with a love message...


Ο δρόμος της αγάπης είναι ζαχαρένιος και λουλουδένιος.... και κοκκινος....
Love road is full of sugar and flowers... and red...

And sometimes playful ..
Και γίνεται και παιχνιδιάρης....

Μια καρδιά μπορεί να είναι μικρή, μεγάλη δαντελωτή αλλά και αεράτη... ρομαντική...
One heart can be small, big, lacey but airy... romantic..

Γιατί τα μπισκότα δεν είναι μόνο για να τα κοιτάζεις αλλά και να τα απολαμβάνεις....και να τα μοιράζεσαι....
Because cookies are to eat not just to look at... and share...
Marw Del Mare / Vanilla Caramel

Η λουλουδάτη γεμάτη χαμόγελο εκδοχή του έρωτα....
The flowered version of loce full of smiles....
Μανια Μιστιλόγλου / CandymaniacC

Τι θα ήταν άλλωστε ο έρωτας αν δε φοράει η γυναίκα κόκκινο φόρεμα και κραγιόν... και μαλλί... και παπούτσι.... Αυτό που λείπει είναι το σαξόφωνο για να εξελιχθεί σε πάθος....!
What could be love without a woman wearing a red dress, lipstick... red hair.. red shoes... Only a saxo missing to become a passion!


Γιατί ένα σ'αγαπώ φέρνει την άνοιξη....
Because a "I love you" can bring the spring...
Love in relief, indelible in time...
Ανάγλυφος έρωτας ανεξίτηλος στο χρόνο....

Σταυρούλα Μουσίου / My magical tale sweet

Betty Boo in love... 

Επιλογή της διοργανώτριας Αλεξάνδρα Αλιφακιώτη / Sugar Addict

Φιλισέ με σαν να είναι η τελευταία νύχτα.... ή μια καινούρια αρχή....
Kiss me like it's the last night... or a new beginning....

Επιλογή της διοργανώτριας Κατερίνα Αναγνωστάκη / GK Cookies / GK Cookies site

Διαχρoνικός αγνός έρωτας γεμάτος χαμόγελα, αγκαλιές συντροφικότητα... It takes two to tango but it takes mostly two to be falling deeply .... in love...
Timeless pure love, smiles, hugs and companionship... It takes two to tango but it takes mostly two to be falling deeply .... in love...


Tina Deluca Tsourtsoulas / Sugar Wishes

Καρδιές αγάπης για κάθε μέρα του χρόνου, τότε που ο Βαλεντίνος δεν ειναι παρά μια γιορτή, τότε που η αγάπη δεν είναι παρά το κυρίαρχο συναίσθημα...
Love hearts for everyday of the year, when Valentine is just a feast and when love is the ruling feeling...

Despina Papaevangelou / So sweet handmade by DP

Ερωτας και εκτός συνόρων... μπροστά από ένα μνημείο ή ακόμα και κοντά σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο με μια αγκαλιά λουλούδια....
Love out of frontiers... in from of a monuments close to a phone booth with a hug of flowers....

Αλεξάνδρα Τζιτζιφα / Cakeland
Η παρουσία του κοσμήματος και των λουλουδιών... κρυφή προσμονή κάθε γυναίκας... ίσως...
Jewelry presence and flowers... closely expected by every woman... maybe...

In all published events that I post, my intention is to promote the work and creativity of sugar artists.... Next competition will have spring and easter as subject but rules will be a little different. Thank you all for participating, I am really honored to include you in my blog. Time to think new ideas next!
Η πρόθεσή μου στους διαγωνισμούς είναι να αναδείξω τη δουλειά και καλλιτεχνία ανθρώπων του χώρου της ζαχαροτεχνίας. Ο επόμενος διαγωνισμός που θεματικά θα εχει να κάνει με την Ανοιξη και το Πάσχα θα είναι λιγάκι διαφορετικός. Σας ευχαριστώ πολύ που συμμετείχατε, τιμή μου να σας φιλοξενώ στο blog μου... Καιρός να σκεφτούμε καινούριες ιδέες προσεχώς!
























Monday, February 9, 2015

50 shades of Valentine... 50 αποχρώσεις τους Βαλεντίνου

Ο Αγιος Βαλεντινος ερχεται νωρίς. Απλά γιατί τα σχέδια για το βαλεντινικο σαββατοκύριακο περιλαμβάνουν αλλες ενδιαφέρουσες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες...! 
Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζω τη δική μου εκδοχή για τον Αγιο Βαλεντινο 2015. Για την ακρίβεια μια εκδοχή συνδιασμένη με την πρεμιέρα της ταινίας "Οι 50 αποχρώσεις του γκρι". Για μένα ήταν ένα project που το δούλευα στο μυαλό αρκετό χρόνο. Για να φανταστείτε ήταν μία από τις πρώτες τουρτες με ζαχαρόπαστα που έκανα. 
(η πρωτη μου προσπάθεια το 2013)
Αν εχεις διαβάσει τα βιβλία και εισαι καλλιτεχνική φύση αποκλειεται να μη βρεις ιδέες. Η αλήθεια ειναι οτι εψαξα στο διαδίκτυο αλλά επειδή δε μου αρέσουν οι αντιγραφές είπα να πάρω ιδέες από το βιβλίο και να τις μετατρέψω στα δικά μου χρώματα και εμπνεύσεις. Ετσι λοιπόν ένα ζευγάρι χειροπέδες, η γραβάτα του Grey, η μάσκα του επίσημου δείπνου και το κλειδί ήταν για εμένα το ξεκίνημα. 
Μετά όμως αρχίζουν τα δύσκολα.... Πώς να χωρέσεις όλο αυτό σε μία τούρτα? Πώς θα φτιάξεις κάτι θεματικά που να "μιλάει" οπτικά χωρίς να φλυαρεί? Και τι χρώματα θα χρησιμοποιήσω? Επίσης το πιάνο ήταν μια πρόκλιση. Να χωρέσεις 7 νότες και τις διέσεις... Και εκεί πάλι αρχισα να πειραματίζομαι και να προβληματίζομαι.
Είμαι άνθρωπος της αντίθεσης οπότε αποφάσισα να τολμήσω το αγαπημένο μου μπρονζέ επάνω σε σοκολατένια ζαχαρόπαστα και κατάλαβα οτι μου δούλεψε οταν είδα το αποτέλεσμα στο φως του ηλίου. Επίσης αποφάσισα να αφαιρέσω μία νότα ώστε το αποτέλεσμα του κάτω ορόφου να μου βγάζει δυο διέσεις κοντά και τρεις πιο μακρια... 

Ήταν μία τούρτα που τη χάρηκα και εξεπλάγην όταν είδα στις ομάδες που ανήκω και την ανήρτησα ως δική μου καλλιτεχνία οτι είχε ίσως τη μεγαλύτερη απήχηση από όσες τούρτες εχω κάνει με διακόσμηση. Και επειδή ως τελειομανής ανθρωπος τις δικές μου ατελειες τις βλέπω πιο έντονα ναι μεν χάρηκα για τα θετικά σχόλια όμως εβαλα στοχο να μην επαναλάβω τα λάθη της προηγούμενης φοράς. Όλοι με ξέρετε οτι ειμαι ανθρωπος των γλυκών Αλλά ελπίζω να συνεχίσω με τη ζαχαροτεχνία,,, Γι αυτό και ελπίζω και σε άλλες ... Τελικά καλό πράγμα η έμπνευση... Δεν είμαι για τα εύκολα....




Πώς προκύπτει το γευστικό αποτέλεσμα μίας τούρτας? Μιας διαφορετικής εκδοχής από τις κοινές τούρτες του ζαχαροπλαστείου. Δεν είμαι κατά της επιλογής τους σε συνδιασμό με ζαχαρόπαστα απλά ένα γλυκό πρέπει πανω από όλα να ειναι ισορροπημένο. Και η ισορρόπια σε ένα γλυκό ζαχαροτεχνίας δυστυχώς (για εμένα που προτιμώ τα σιροπιασμένα παντεσπάνια και τις κρέμες) ειναι η εφαρμογή κεικ επιλογής μας με κρέμες που διατηρούνται εκτός ψυγείου. Η επιλογή είναι δική σας, εγώ σας καταθέτω απλά τη δική μου εμπειρική εκτίμηση.
Το εσωτερικό της τούρτας αποτελείται από κεικ που μοιάζει αρκετά στην υφή με το mud cake (παραπέμπει σε ένα είδος λεπτής σοκολατόπιτας συνδιαστικά με ganache λευκής σοκολάτας και πλούσια απολαυστική σοκολατένια βουτυρόκρεμα που ανακάλυψα και απροκάλυπτα θα μοιραστώ μαζί σας.

Για τη συνταγή του κεικ θα σας παραπέμψω στην πραγματικά προσφατη ανακάλυψη της δασκάλας μου κ. Νίκης για το γυμνό κεικ σοκολάτας. Πατήστε στο λινκ για να δείτε αναλυτικά τη συνταγή. Με τον τρόπο που θα την εκτελέσετε το κεικ θα σας βγει ίσως και πιο αφράτο από το δικό μου αποτέλεσμα μιας και αφαίρεσα ζάχαρη από το μείγμα των στέρεων υλικών. Για την ακρίβεια από την σκουρα ζαχαρη αφαίρεσα 60γρ και 40γρ από την καστανή. 
Ο λόγος που αφαίρεσα ζάχαρη ήταν γιατι η επιλογή κρέμας στο εσωτερικό έδινε από μόνη της ενα αρκετά γλυκό αποτέλεσμα και ήθελα ισορροπία στο γευστικό κομμάτι. Προσέχουμε πάντα στο πώς πειραματιζόμαστε κυρίως οταν αφαιρούμε συστατικά όπως το αλευρι ή τη ζάχαρη, ή τα αβγά ακόμα και το γάλα ή βουτυρόγαλα, καθότι ενδεχομένως να μας αλλοιώσει το αποτέλεσμα μετά το ψήσιμο. 
Μην υποτιμάτε επίσης το βουτυρόγαλα. Δεν υπάρχει καλύτερο συστατικό για τα κεικ, όχι μονο βοηθάει σε ένα ζουμερό αποτέλεσμα αλλά βοηθάει και πολύ στη γευση. 



Πάμε λοιπον για τις κρέμες.
Σοκολατένια μαρέγκα βουτύρου
Υλικά
3 ασπράδια αβγών (περίπου 100 γρ)
225 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
225 βουτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου κομμενο σε κυβάκια
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
115 γρ κουβερτούρα σοκολάτα 55% λιωμένη 
Τοποθετούμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια αβγών μαζί με τη ζαχαρη. Καλό ειναι να έχουμε ενα θερμομετρο για να υπολογίσουμε τη θερμοκρασία πριν αποσύρουμε. Σε μέτρια φωτια με ενα αναδευτήρι χτυπάμε τα αβγα. Μετά από περίπου 7 λεπτα το μείγμα θα είναι αφρώδες ανασηκώνοντας όμως με το αναδευτήρι μερος του περιεχομένου θα εχει την υφή σιροπιού. Η θερμοκρασία του θα ειναι περίπου 63-65 βαθμούς. Σε αυτήν τη φάση αποσύρουμε και ριχνουμε κατευθείαν στον κάδο του μίξερ το μείγμα και ξεκινάμε σε μετρια ταχυτητα να χτυπάμε το μειγμα μέχρι να γίνει μία παχιά μαρέγκα... Τη μαρέγκα θα συνεχίσουμε να τη χτυπάμε μέχρι ο καδος να σας φανεί δροσερός και οχι πια ζεστός. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Στη συνέχεια και εφόσον ο καδος μας φαίνεται δροσερός αρχίζουμε σε δόσεις να προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Το μείγμα μέχρι το σταδιο της τελικής ολοκλήρωσής του κατά τα μέσα θα αρχίσει να "κόβει". Μη σας ανησυχήσει ειναι στα πλαίσια της διαδικασίας. Μην το σταματήσετε το μίξερ συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι τελικά να σας αποδώσει μια μεστή και γεμάτη/παχιά βουτυρόκρεμα
Ριχνουμε στο τέλος σταδιακά σε δόσεις τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα. Με μία σπατουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.


Ganache λευκής σοκολάτας για γέμιση
200 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ κρέμα γάλακτος
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε στη λευκή σοκολάτα, που εχουμε τοποθετήσει σε ένα μπώλ και αφήνουμε για λίγο μεχρι να μαλακωσει. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Την αφήνουμε για αρκετή ωρα στο ψυγείο να πήξει. Προαιρετικά λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε για μερικά δευτερόλεπτα να τη χτυπήσουμε με μίξερ να μαλακώσει και ελαφρώς να αφρατέψει. 
Κόβουμε το κεικ μας σε τρία επίπεδα. Στο πρωτο επίπεδο βάζουμε μία δόση (εγώ έβαλα διπλή δόση) από βουτυρόκρεμα και τοποθετούμε από επάνω το δευτερο επίπεδο της τουρτας. Ακριβώς από επάνω βάζω την ganache και τέλος το τελευταιο τρίτο επίπεδο. 
Οι τούρτες που διακοσμούνται με ζαχαρόπαστα, πριν την τελική κάλυψή τους καλύπτονται είτε με βουτυρόκρεμα είτε με ganache. Προσωπικά καλύπτω με ganache σοκολατένια. Θέλει ιδιαίτερη τεχνική και πρακτική γιατί στόχος ειναι να θωρακισει καλά το γλυκό και να δημιουργήσει μια ομοιγένεια επιφάνειας ώστε να πέσει από επάνω η ζαχαρόπαστα απαλή και στητή χωρίς προβλήματα και κενά. Η ιδανική αναλογία για την ganache ειναι 200 γρ σοκολάτα με 100 γρ κρέμα γάλακτος. Επίσης η ganache δεν πρεπει να ειναι ρευστή όταν θα τη χρησιμοποιήσετε γιατι δε θα θωρακίσει σωστα. Θα την αφήσετε λιγάκι να πηξει και να γίνει ελαφρά στέρεη.



Τι προσέχουμε τώρα:
  • Η μαρέγκα βουτύρου μπορεί ανετα να διατηρηθεί εκτός ψυγείο σε κατασκευή ή σε γλυκό για τουλάχιστον 3-4 ημερες.. Μετά αρχίζει και σκληραίνει οταν ερχεται σε επαφή με αέρα... Οπότε υπολογίστε οτι αν κόψετε μία τουρτα σήμερα, καλό θα ήταν να την καταναλώσετε μέσα σε 3-4 μέρες.
  • Η συγκεκριμένη τουρτα δεν θέλει ψυγειο. Βεβαια το καλοκαιράκι για να διατηρηθεί καλά και να μην αλλοιωθούν τα υλικά της ενδεχομένως να πρεπει να χρησιμοποιήσετε ψυγείο. Και πάλι όμως πιστευω πως οι ganache και οι βουτυρόκρεμες δεν είναι ιδανικές για υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, Οπότε προτιμείστε να τη φτιάξετε μέχρι την Ανοιξη και μετά πάλι οταν αρχίσει να κρυώνει ο καιρός.
  • Στη συνταγή του κεικ που θα βρειτε στο link υπάρχουν δυο διαφορετικά είδη ζάχαρης. Εάν δεν εχετε και τα δυο χρησιμοποιείστε το ενα από τα δυο όμως στην ακριβώς ίδια ποσότητα της συνταγής (σαν να χρησιμοποιούσατε δηλαδή και τα δύο).
  • Η λευκή σοκολάτα ειναι αρκετά ευαισθητη, Μερικές φορές ακόμα και οταν ριχνουμε την καυτή κρεμα γαλακτος δε λιώνει ευκολα. Μερικά δευτερόλεπτα στο φουρνο μικροκυμάτων μπορεί να σας βοηθήσουν για να ομογενοποιήσετε καλά το μείγμα σας. Μην το φοβηθείτε. Προσοχή για μερικά δευτερολεπτα.

Μερικές τεχνικές επάνω στη σοκολάτα και τις μαρέγκες ειναι προιόν πρακτικής. Εάν θέλετε να μάθετε παραπάνω πράγματα και να κάνετε πρακτική εξάσκηση επάνω στην ελβετική μαρέγκα αλλά και τη χρήση σοκολάτας συμβουλευτείτε τα σεμινάρια μας Ζαχαροπλαστική στο σπίτι/ Καλοκαίρι 2015 που θα γίνουν στην Αθήνα.

Ετοιμαστείτε και για άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές για τούρτες... Σύντομα!
Love
Les Delices d' Eleni