Friday, December 26, 2014

Charlottle Royale

Χρόνια Πολλά σε όλους! Happy holiday everyone!

Αυτή είναι μία συνταγή γιορτινή και την αποκαλώ έτσι γιατί μπορεί να σταθεί επιβλητικά και πραγματικά να κλέψει την παράσταση σε ένα επίσημο γεύμα εορταστικό ή σε οποιαδήποτε εκδήλωση έχετε κατά νου. Ελαφρύ, φρουτώδες, κρεμώδες, απολαυστικό, θα σας πάρει λίγο χρόνο κυρίως ως προς την αναμονή είναι όμως εύκολο και πραγματικά δημιουργικό.
This is in fact a festive recipe and I call it like that because thanks to its design it can stand and be the star on your official dinner or any other party occasion that you have in mind. Light, fruity. creamy, delicious, it might take you some time in the waiting process but it is easy and really creative..

12 ατομα / persons
Ψησίματα/ Baking time/ 20'
Αναμονή / Waiting time: 12-15 hours
Προετοιμασίες / Preparation time: 20'


Υλικά / Ingredients

Για το biscuit rollant
5 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια / eggs separated yolks and whites
150 gr ζαχαρη κρυσταλλική / crystal suga
125 gr αλευρι για όλες τις χρήσεις / plain flour
250 gr μαρμελάδα κόκκινων φρούτων / red fruit jam

Για την κρέμα / For the cream
10 gr ζελατίνη σε φύλλα / gelatine
150 gr κρέμα γάλακτος (υγρή) / creme fraiche (liquid)
200 gr μέλι / honey
1 κουταλάκι κόκκοι βανίλιας / 1 tea spoon vanilla grains
400 gr γιαούρτι στραγγιστό / yogurt
300 gr τυρί μασκαρπόνε / τυρί mascarpone

Γαρνίρισμα / Topping
Για να γυαλίζει λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή αλλη ανοιχτόχρωμη αλλά γλυκιά ελαφρώς μαρμελάδα / To make it shiny little peach jam or another bright colored jam little sweet.

Πάντα ξεκινάμε από το να φτιάξουμε το μπισκουί. Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με τα 100 γρ ζάχαρης, θα έλεγα σε μετρια ταχύτητα μέχρι τα αβγά με τη ζαχαρη να ασπρίσουν και να αποκτήσουν όγκο. Θα αφρατέψοιυν και θα γίνουν παχύρρευστα. Χτυπάμε στη συνέχεια τα ασπράδια μαζί μαζί με την υπολοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. 
Start preparing the biscuit. Beat in the mixer in medium speed the egg yolks with 100 gr of sugar until they are fluffy whitened and thick. Then beat the white eggs with the rest of the sugar until you have a meringue firm.

Ρίχνουμε και ομογενοποιούμε απαλα με μία σπάτουλα τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κροκων. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ωστε να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Προθερμαινουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Throw half of the meringue in the egg yolks mixture and mix little by little with a spatula. Throw the flour sifted to the mixture and once again mix delicately with the silicone spatula. Finally add the rest of the meringe and delicately mix until fully incorporated. Preheat the over in resistances at 200 degrees (Celsius)
Απλώνουμε το μείγμα σε δύο διαφορετικά ταψιά λαμαρίνες φούρνου περιπου 30Χ40 εκ. το καθένα, επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα να μην ξεπερνούν σε πάχος το 1 εκ. (όχι όμως και λιγότερο). Τοποθετούμε στο φούρνο τα μπισκουι και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Καταλαβαίνουμε ότι είναι ετοιμο γιατί απλά θα ροδίσει ελαφρά. Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί θα ξεραθούν. Στόχος μας είναι να κάνουμε δυο μπισκουι τα οποία να μπορούν να ειναι ελαστικά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε μα κρυώσουν... Σε 5-10 λεπτά θα είναι έτοιμα. Τα γυρνάμε ανάποδα να ξεκολλήσουν απο το αντικολλητικό χαρτί πριν το επόμενο στάδιο.
Split the mixture in two different oven steel dishes, on baking paper. (dimensions of dishes 30 x 40 cm). Try to spread it evenly as possible in order to have the best result at the end while baked. Put in the oven and bake both for 10 minutes (what we want is to make two biscuits easy to roll not crunchy). Take them off the oven and let them cool a little for about 5 to 10 minutes. Try to withdraw as well the baking paper from the bottom of your biscuits before the next step. 
Περνάμε μία λεπτή στρώση μαρμελάδας (οχι παχιά προσοχή γιατί θα ξεχειλίσει) και αρχίζουμε να ρολάρουμε το μπισκουι μέχρι τέρμα. Spread a little layer of jam on the top of each biscuit (try not to make too much otherwise it will flow)
Στο δεύτερο μπισκουι οι ακρες βγήκαν λίγο τραγανές. Όταν θα είναι η ώρα να το κόψουμε θα αφαιρέσουμε τις άκρες που ουσιαστικά δεν έχουν στρώσει καλά. (τις τρώμε δεν τις πετάμε). Τα τυλίγουμε στο αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο (μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα). As you see in the picture in my second biscuit the edges were a little crunchy (it is not unusual it might happen). When it will be time to cut, we will not use the edges (of course we can eat them). Then wrap both biscuits with baking paper and put on the fridge until you finalize the cream.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια. Συγχρόνως βάζουμε και τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει. Λίγο πριν βράσει το μείγμα (μόλις δηλαδή αρχίσει να παίρνει ογκο για να φουσκώσει) αποσύρουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε στυμμένη τη ζελατίνη και το αφήνουμε να χλιάνει. Προσθέτουμε μετά το γιαούρτι ανακατεύοντας με έναν αναδευτήρα και στο τέλος το μασκαρπόνε πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Σε αυτό το στάδιο το μείγμα της κρέμας είναι αρκετά υγρό οπότε μη φοβηθείτε ότι κάνατε κάτι λάθος.
Prepare the cream. In a small casserole, put the creme fraiche, honey and vanilla grains. At the same time put in cool water the gelatine so that it softens. Before the mixture boils (let's say a few seconds before it starts inflating) withdraw from heat, add the gelatine within mix and let it cool for 10 minutes. Add the yogurt mix well and then add the mascarpone and mix until fully incorporated.
Σε μία σφαιρική φόρμα χωρητικότητας περί το 1,5 λίτρο απλώνουμε ζελατινα στο εσωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο οταν θα είναι ετοιμο το γλυκό θα μπορέσουμε εύκολα να το ξεφορμάρουμε. In a spherical form (quantity approx. 1.5 lt) spread from the bottom to the top with cling film in order to fully cover the surface. This will enable you at the end to fully withdraw your sweet from the sphere without problems.
Κόβουμε σε φέτες λεπτές τα μπισκουί και τα τοποθετούμε στο εσωτερικό της φόρμας ξεκινώντας από τον πάτο μέχρι να φτάσουμε στις τελικές άκρες ψηλά. Cut in thin pieces the biscuits and place them internally in the form, starting from the bottom until you reach the edges on top.
Χύνουμε την κρέμα στο εσωτερικό της φόρμας. Λογικά θα σας καλύψει μέχρι επάνω ψηλά. Στο τέλος τοποθετήστε τις τελευταίες φέτες για να καλύψετε την επιφάνεια. Τραβήξτε η ζελατίνη που εξέχει προς τα μέσα για να "κλεισει" τα μπισκουι με την κρέμα. Πάνω από το μείγμα τοποθετώ ένα πιατάκι. Αυτό θα το κρατήσω για λίγη ώρα στο ψυγείο μόνο, είναι για να δώσει σχήμα στον πάτο και για να βοηθήσει την κρέμα με τα μπισκουι να φτιάχνουν όμορφα τον πάτο και να μην εχει κενά. Throw the cream in the interior of the form. Logically it will fully cover you until the top. At the end, put the rest of the biscuits pieces to cover the whole top.. Pull the film towards inside in order to cover the mixture (cream and biscuits). Finally for a short time place a little plate on the top of your charlottle, before putting on the fridge. It will help your charlotte keep its shape as you want it.

Μετά από μία ωρα βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε ένα όμορφο πιάτο, ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα ροδάκινο και με ένα πινέλο αλοίφουμε την όλη επιφάνεια για να παραμείνει γυαλιστερή. After one hour take off the plate from the charlotte and then leave the form in the fridge for a full night. The next day, overturn the form to a beautiful plate, warm a little the jam and with a brush slightly spread to the whole surface of the sweet in order to become shiny. The jam will remain and your sweet will keep its brighness and shine the whole time.

Ιδανικά θα έλεγα τη συνταγή να τη φτιάξετε μία με δύο μέρες νωρίτερα. Η εσωτερική κρέμα μοιάζει πολύ με την υφή της πανακότα και τη βρίσκω να δένει απόλυτα με τα κόκκινα φρούτα και το μπισκουι. Απολαυστικό και ελαφρύ όπως είπα. 
Μη φοβάστε αν η κρέμα πριν τη βάλετε στο ψυγείο είναι αρκετά υγρή. Η ζελατίνη θα τη βοηθήσει να πήξει μέσα σε 3 ώρες λογικά θα είναι ετοιμη. Απλά τη βάζω για μία νύχτα στο ψυγείο για να δέσει και το σχήμα της σαρλοτ που ειναι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα.
(Συνταγή με κάποιες αλλάγές από το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες)
I would say that this recipe ideally could be prepared one or two days before. Internally the cream looks like a pannacotta and is very well combined with the biscuit and the taste of red fruits. Delicious and light as I stated before. Don't be afraid if after having prepared the cream seems very liquid. Gelatine will enable the mixture to become firm and curd. Within three hours the cream is ready. But I keep the whole dessert in the form for one night in order to perfectly stand incorporated the next day in this shape of charlotte so unusual and different.

Εύχομαι να την απολαύσετε σε χαρές με πολλά χαμόγελα!
Πολλά Φιλιά
Love 
Les Delices d' Eleni






















Tuesday, December 23, 2014

Sweet Christmas / Γλυκά Χριστούγεννα 2014

Ναι κι όμως πάντα υπάρχει κάποιος που φροντίζει για το γλυκό μας.... Και αν όχι κάποιος τρίτος τότε να είσαι εσύ....
Η ζαχαροπλαστική είναι μαγική... Γιατί απλά δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε γλυκό που ετοιμάζεις. Αυτό με συναρπάζει αλλά και σου δίνει δυνατότητα να εξερευνείς συνέχεια... Εύχομαι μελλοντικά στη σελίδα μου να φιλοξενήσω μεγάλους δημιουργούς... Μεγάλοι δημιουργοί όμως είμαστε όλοι όσοι δηλώνουμε τα συναισθήματά μας μέσα στην κουζίνα, ανακατεύοντας σοκολάτα, φτιάχνοντας κρέμα ζαχαροπλαστικής και στήνοντας από το πιο εύκολο μέχρι το πιο δύσκολο γλυκό...

Εδώ λοιπόν σας έχω ζαχαροπλάστες που μας κερδίζουν με τις γεύσεις αλλά και με τις τεχνικές τους... Είτε σε απλές συνταγές είτε σε σύνθετες.... Ετοιμαστείτε λοιπόν... να γλυκαθούμε....


Eleni's Sweet Temptations 
Ευαγγελιστρίας 23 Πειραιάς
211 2161617
Τι να πρωτοπροτιμήσεις εδώ από τα κολασμένα πες μου... 
Πάρτε μάτι τα σοκολατάκια και ακούστε: με 57% και αμύγδαλα, 70% και 80%, Calingo Valrhona 64% με ροζ πιπέρι, Gianduja με ολόκληρο φουντούκι, Γάλακτος με αμύγδαλο, μόκα, Αμαρέτο με μαύρη σοκολάτα, 57% με βερύκοκο και αμύγδαλο, με μάυρη σοκολάτα με φράουλα, μαύρη σοκολάτα με framboises, Μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι και Cointreau, Δαμάσκηνα γεμιστά με ganache βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα, λευκή σοκολάτα με φυστίκι Αιγίνης.
Κορμός μαυρο παντεσπανι ρολό με ασπρη μους και κάστανο.
Κορμός τρίχρωμης μους με glacage μαύρης σοκολάτας.
Κορμός μαυρης σοκολάτας με πουρέ framboises.
Κορμός καραμέλας με μαύρη σοκολάτα.
Πειραιωτάκια (και όχι μόνο) σπέυσατε!


Aspasia Kartsaki / Homemade with Love / Kalamata

Η Ασπασία με συναρπάζει με τις δύσκολες επιλογές της στα γλυκά και τη συγχαίρω για τα φοβερά της αποτελέσματα... επ! Ενα κομμάτι και για μένα... (από το καθένα εννοείται). Αν κατά λάθος σας πέσουν τα σάλια μην τρομάξετε, μου συνέβη και εμένα.


Κορμός με κρέμα λεμόνι και καμμένη μαρέγκα

Κορμός μους σοκολάτα κεράσι και καβουρδισμένο αμύγδαλο

Saint Honore

Mont Blanc

Σοκολατένιος κορμός με σου και κρέμα λεμόνι


Aggeliki Manta / Aggelika Glyka / Aggelic Sugar Flowers / Agios Stefanos

Η Αγγελική εκτός από καλλιτέχνης στη ζαχαροτεχνία είναι και εξαιρετική στα γλυκά... δεν το πιστεύετε για δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω και θα καταλάβετε! Τα υλικά της Αγγελικής είναι όλα από τον κήπο της κάτι που αποδίδει ακόμα ένα ποιοτικό πλεονέκτημα στα γλυκά της...

Κεικ κάστανο

Τουρτα σοκολάτα κάστανο

Μαρμελάδα Χριστουγέννων

Δίπλες
Μελομακάρονα
White Charlotte

Anna Chatzimichail / Piece of Cake / Piraeus

Τα μακαρόν της Άννας τα απολαμβάνετε όλες τις ώρες τώρα τις γιορτές... Μετά τα ψώνια με εναν απολαυστικό καφέ ή σοκολάτα, βραδάκι με το ποτάκι σας αλλά και προσφέροντάς τα σα δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα... Καλά άμα έχετε και κάποιο κενό στο στομάχι ξημερώματα γιατί δε φαντάζομαι να πάτε και νωρίς για ύπνο τις γιορτές, χτυπήστε την πόρτα του ψυγείου και θα σας απαντήσει!!!!


Despina Louzioti / Despina Louzioti Cakes / Athens

Μακαρόν συνέχεια και κατάλληλη επιλογή για δώρο.... εκτός και αν δεν προλάβετε και τα καταβροχθίσετε, λαχταριστά! Προσοψχή έρχονται Χριστούγεννα και τρατάρουμε κόσμο, αφήστε και κατι για κέρασμα!!!


Εννοείται πως και εγώ ετοιμάζω καλούδια... Η παρουσίαση σε ξέχωρο κεφάλαιο μαζί με ευχές!


Love,
Les Delices d' Eleni

















Monday, December 22, 2014

Christmas Sugar Art / Χριστουγεννιάτικη ζαχαροτεχνία 2014


Δημιουργώ, αγαπώ να δημιουργώ, να φτιάχνω, να καλλιτεχνώ, Δίνω ζωή, πνοή και ομορφαίνω μια στιγμή. Μια προσωπική, μια δημόσια στιγμή. Νομίζω πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι καλλιτέχνες που εκθέτω σήμερα δημιουργούν και πραγματοποιούν χριστουγεννιάτικα όνειρα παιδιών, οικογενειακές ευχάριστες στιγμές, σπέρνουν χαρά. Αυτό τουλάχιστον εισπράττω εγώ. Και αν τα Χριστούγεννα είναι από τη φύση τους λαμπερά, φανταστείτε πόσο πιο φανταχτερά φαντάζουν με τις παρακάτω δημιουργίες.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συμμετείχαν στην ανάρτηση αυτή, τιμή μου να σας φιλοξενώ στο μπλογκ μου, εύχομαι να ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλες θεματικές.
Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τους καλλιτέχνες και τις δημιουργίες τους, απλά κλικάρετε το όνομά τους και θα σας παραπέμψει στο δικό τους δημιουργικό μονοπάτι...

Creativity, love to create, to make, to make art. Give life, breath, make a moment beautiful. A personal or public moment. O think that the artists below are working withing these principles and they create today, children's Christmas dreams, family pleasant moments, they spread joy. That's what I see. And if Christmas are shiny, can you imagine how glorious and brilliant might they look with the below creations?

I wish to thank all who contributed to this post, it was my honor to host you in my blog and hopefully in the future other special posts could follow. If you are interested to find out more about the artists below and their work all you have is to click on their name and will lead you to their creating path.

Αφιερωμένο από εμένα το παρακάτω αγαπημένο μου γαλλικό τραγούδι για να απολαύσετε τις δημιουργίες μετά... μουσικής! Just plug and play and watch!
 Patrick Fiori  "Elles"




Για την Αλέκα τα λόγια είναι περιττά, ονειρεμένα μπισκότα και κεικ γενεθλίων, σύντομα θα τη γνωρίσετε αναλυτικά και μέσα από το μπλογκ μου.... Αυτό που θαυμάζω στη δουλειά της είναι τα έντονα χρώματα και η παιδική διάθεση που βγάζει το σχέδιό της. Μιας και εγώ είμαι παιδάκι καταλαβαίνετε πώς αισθάνομαι... 
For Aleka, there are no words. Dream cookies and birthday cakes, soon you will get to know her better through my blog. What I mostly admire in her work are the tense colors and the child's mood coming from her designs. Well, I am a kid as well you know....




















Elina Bers  / Athens

Όταν ο Αη Βασίλης είναι μεθυσμένος όλα μπορούν να συμβούν.... άραγε θα τα καταφέρει για τα Χριστούγεννα? When Santa is drunk anything can happen... Will he make it for Christmas?


Martha Yamaki Polemitou /martha's homemade cakes / Ekali Athens

Ποιος δε θα ήθελε να έχει στο τραπέζι του ένα διακοσμημένο όμορφο και απολαυστικό κεικ να χαρεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα? Εγώ πάντως ναι.... Who wouldn't like to have in table a beautiful and delicious Christmas decorated cake to cherish with his beloved ones? I do....

Marw del Mare / vanilla caramel / Salonica

Το ομολογώ, η Μάρω μου βγάζει γλυκύτητα, δεν είναι μονο μια πανέμορφη κοπέλα (φτου φτου!) αλλά βγάζει τρυφερότητα με τα σχεδιάκια της. Να συνεχίσει να μας δίνει και άλλα όμορφα! I admit, Maro is sweet, not only a very beautiful girl but she brings tenderness with her designs. Keep up and give us more!



Elena Antona / The little cake factory Cyprus

Ουπς! Ο Αη Βασίλης θέλει δίαιτα, εμ! Άμα βουτάει από την καμινάδα στο εσωτερικό ενός νοστιμότατου κέικ τι περιμένετε? Κουκλίστικος φιόγκος!
Oups! Santa needs diet! If he dives to the delicious cake, what else could you expect? What a jolly bow!
Anna Sofou / Baking Queen / Athens Piraeus

Η Άννα μας βασιλεύει με τα γλυκύτατα σχεδιάκια της σε μπισκοτάκια αλλά και σε όμορφες ρομαντικές τουρτίτσες γενεθλίων και πολλά άλλα...  Ποιο παιδάκι θα αντισταθεί? 
Anna is a queen with her sweet designs in cookies but in beautiful romantic cakes as well, among many others. Which kid would resist?

Roula Psittakis / Roula's Sweet corner / Chania Crete

Γλυκύτατη, λεβέντισσα και δυναμική μέσα στην κουζίνα. Να φάτε γλυκό από τα χεράκια της και όχι μόνο! Η αγαπημένη μου Ρουλίτσα είναι πραγματικά αξιέπαινη! Sweetest, with strength and pride and really dynamic in kitchen. You should eat a dessert handmade by Roula and not only that.... My dearest Roula is definitely praiseworthy!



Margarita Paisiou /  La petite cuisine / Athens

Η Μαργαρίτα μας προτείνει να περάσουμε παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, όπως ακριβώς αρμόζει στο εορταστικό πνεύμα... Αλεξανδρινό, νοσταλγία για χιόνι, μία κάλτσα με εκπλήξεις αλλά και φιλάκια κάτω από το γκι, δίπλα στο στολισμένο δέντρο με αστέρια λαμπερά να χαμογελούν...
Margarita proposed us to have traditional Christmas, just like it fits to the festive spirit.... Alexandrino, nostalgic for snow, a sock full of surprises, along with kisses under the mistletoe, next to the tree, under the shiny stars smiling...


Katerina Gerardi / Katerina's cakes / Gerakas Athens

Ενα γιορτινό κερί γεμάτο Χριστούγεννα ετοιμο να το ανάψετε και να το απολαύσετε στο τραπέζι σας από την Κατερίνα... A festive candle full of Christmas spirit, ready to light and enjoy on your table, made by Katerina.


Alexia Tsaroucha / Ζαχαροποιήματα Sugar Wonders / Salonica

Άλλο ένα χαμογελαστό κορίτσι, που εκτός από τις σπουδές της διαπρέπει στην καλλιτεχνία και σας κάνω και πάλι την ερώτηση, σας κάνει καρδιά να τα φάτε? Εγώ θα τα ήθελα στολισμένα για καιρό!! Another smiling girl, who apart from her studies, is great in sugar art and I am asking you... Do you really want to eat those cookies? Because I would definitely wish to have them decorated for some a long time!!!!



Irini Paleologou / Irini's Cakes /Rhodes

Κουκλίστικα Χριστούγεννα, αυτή ειναι η πρόταση της Ειρήνης μας που εφτιαξε τα μπισκοτανθρωπάκια, τους εχτισε σπιτάκι και μετά τα οδήγησε στο τραπέζι μας μαζί με το πανέμορφο κεικ της και τα καπκεικς! Dolly Christmas, that's Irini's proposal who made for us ginger men cookies, then built a gingerbread house for them and brought us all on table along with a beautiful festive cake and her joyful cupcakes!



Josephine Tsikoudaki / okeik / Athens

Βάζουμε γαντάκια, στεφανάκι στην πόρτα, μια χιονονιφάδα πέφτει από το παράθυρο και τα δωράκια έτοιμα από τον Αη Βασίλη και το βοηθό του! We put our gloves, place a chaplet, while a snowflake is falling out of the window and gifts are ready by Santa and his assistant! Okeik!



Katerina Sarri / spitikes dimiourgies / Θηβών 211 τηλ επικοινωνίας 2130247558

Γλυκύτατες προτάσεις για ευτυχισμένα Χριστούγεννα με τις οικογένειές μας από την Κατερίνα και την παρέα της. Και βέβαια το στεφάνι με τα μπισκότα και τις καραμέλες είναι όλα τα λεφτά! Sweetest proposals for happy Christmas with our families by Katerina and friends. I admit that the chaplet with cookies and candies is blowing my mind!

\

Alkisti Roungeri / Sweet heART homemade / MArousi Athens

Όμορφες δουλειές, πανέμορφη χριστουγεννιάτικη ιδέα το κερί με τα χρώματα που προσωπικά αγαπώ και ενα μπισκοτόσπιτο για τα παιδικά όνειρα! Beautiful work, brilliant idea the candle cake, with the colors that I personally cherish and a gingerbread house full of children's dreams...


Sandra Soumeli / Sandra's Cookies cakes / Vrilissia Athens

Η πλάκα με τη Σάντρα είναι ότι χωρίς να το ξέρω, βρισκόμενη σε παιδικό πάρτυ δοκίμασα από τούρτα της και ξετρελλάθηκα... Όμως τα σχέδιά της είναι απίστευτα.... Πολύ προσεγμένες δουλειές, με έντονη παιδικότητα αλλά και χρωματιστή διάθεση! Και αυτά τα αρκούδια βρε Σάντρα, όποτε τα βλέπω λέω εσύ είσαι από πίσω... χαχα. The funny thing with Sandra is that without knowing it, while being in a birthday party I tasted her cakes and I loved it.... But her designs as well are unbelievable... All of them are clean works full of boyishness and colorful mood! And when I see those bears Sandra, I always figure out it's you behind! haha!


Ipati Chouliara / Paty's Pies and Cakes / Salonica

Η μισή καταγωγή μου βγάζει αστέρια στην καλλιτεχνία! Η Πάτυ είναι ένα από αυτά. ζωγραφισμένα μπισκότα. Μία τέχνη που προσωπικά δεν ξέρω πόσο μπορει να κοστολογηθεί.... Καταπληκτική δουλειά. Well Salonica has many stars in sugar art. Paty is one of them, cookies hand painted. An art that I personally question whether it can be priced. Incredible work!


Maria Zachariadou / Agrinio

Η αγαπημένη μου Μαρία είναι όχι μόνο καλλιεργημένο άτομο και έχει ταλαντούχο χιούμορ αλλά είναι και πραγματική καλλιτέχνης... Οχι μόνο στα μπισκοτάκια αλλά και στα γλυκάκια! My dear Maria is not only an intellectual person with talented humor but a real artist. Not only in cookies but in sweets as well!!

Maria Chatziiosifidou / Happy Cake by Mary /  Kavala

Η γλυκιά Μαρία μας μοιράζεται το ρομαντισμό και την ευαισθησία μέσα από τα χαριτωμένα σχεδιάκια της που σίγουρα θα θέλαμε να διακοσμήσουμε στο σπίτι ή να προσφέρουμε στους φιλους μας.... Our sweet Maria is sharing romance and senitivity through her cute designed cookies  that we wished for sure to decorate at home or offer to friends ..


Maria Aikaterinhi Themeli / Τα φλυτζανοκεικάκια / Chalkida Evia

Το κορίτσι μας εδώ είναι επαγγελματίας και καλλιτέχνης... Και μάλιστα πολύ σωστή από ό,τι έμαθα τελευταία... Όμορφες καθαρές δουλειές που τις αγαπάς με την πρώτη ματιά! Our girl is a pro and an artist. A correct chef in kitchen as I recently found out. Nice and clean works that you love at first sight!





Vaso Orneraki / Γλυκοτέχνημα / Chania Crete

Τη Βάσω την κατατάσω σε ένα από τα πιο διακριτικά παιδιά στη ζαχαροτεχνία που πάντα με το ευγενικό της σχόλιο σε κερδίζει αλλά και με το σχέδιό της απευθύνεται σε ανθρώπους που κρύβουν πραγματικά τις ίδιες ευαισθησίες με εκείνη. Και αυτό το γουστάρω τρελλά! Vasso is one of the most discrete women in sugar art, always with her kind comment. With her design she's speaking to people hiding the same kind of sensitivity like her. I dig for it!


Paris Manoli / Sweet Paris / Salonica

Όμορφο όνομα, όμορφα σχέδια, σαλονικιώτικα και βέβαια we will always have Paris....! Beautiful name, beautiful designs, from Salonica and of course we will always have Paris!



Lenka Kutsu / Lenka Sweet Dreams / Corinthos

Τι να πω για τη Λένκα... Είναι ένα ταλέντο φωτεινό... Όπως ακριβώς αρμόζει στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα... Το λατρεψα το μπισκοτόσπιτο που βλέπετε παρακάτω.... Φανταστικά σχέδια! What can I say about Lenka... A shiny talent that she is... Just like within the Christmas spirit... I adored the gingerbread house below. Fantastic designs!


Aspasia Kartsaki / Homemade with Love / Kalamata

Στολίστε το δέντρο σας με τα καταπληκτικά μπισκότα της Ασπασίας. Ναι σας προκαλώ να μην τα φάτε αν και πιστεύω είναι πεντανόστιμα... Και μετά πρωτοτυπείστε με μπισκοτόδεντρο, κροκανμπους και... έτοιμη είμαι εγώ για να τα φάω όλα!!! decorate your tree with the beautiful decorated cookies by Aspasia. Yes I dare you not to eat them although I believe they are full of taste. Then bring at home for the first time a cookies tree, croque en bouche and.... no more words... I am ready to eat them all!



Athina Zogopoulou / Give and Cake / Chalandri

Αγαπώ τα σχέδια της Αθηνάς γιατί όπως είπα και προηγουμένως τρελλαίνομαι για χρώματα και για χαριτωμένα φατσάκια.... Φοβερά δεντράκια και βέβαια δε νομίζω ότι υπάρχει παιδί που δε θα ξετρελλαθεί.... εγώ πρώτο!!! I love Athina's designs because as I said before, I go crazy for colors and cute faces... Incredible trees and for sure all kids will go mad.... first of them it's me!


Afroditi Glantzi / Titi's sweets / Neo Faliro

Το μπισκοτοχωριό της Αφροδίτης σας περιμένει παρακάτω, παρέα με χριστουγεννιάτικες τουρτες αλλά και τα αγαπημένα μου αρκουδάκια! 

Despina Papaevangelou / So sweet handmade by DP / Athens

Ζουμερά και απολαυστικά γλυκάκια, μπισκοτάκια σε διάφορα χρώματα για να ξετρελλάνουν μικρούς και μεγάλους και πίσω από τις όμορφες αυτές δουλειές άλλο ένα χαμογελαστό κορίτσι... Είναι δυνατόν να μην εκπέμπουν και οι δημιουργίες της χαρά? Juicy delicious little treats, cookies in many colors to get mad both little ones and adults and behind all those beautiful works another smiling girl... How is it possible her creations not to bring joy?


Vasso Soultabaloglou / zaxaroskoni / Larissa

Η νεράιδα Βάσω μας ρίχνει μαγική ζαχαρόσκονη και μεταμορφώνει τα ρομαντικά μας όνειρα σε πριγκηπικές και όχι μόνο εικόνες αλλά και απολαύσεις... Our fairy Vasso spreads her sugar powder to all of us and transforms our romantic dreams to princess images and delices....

Mania Mistiloglou / Candymaniac / Loutraki

Μοναδικά σχέδια από τη Μάνια, προσεγμένα, καθαρά πρόσωπα γεμάτα ζωή και χριστουγεννιάτικο πνεύμα έτοιμο να ξεπηδήσει από τα μπισκότα και τις τούρτες.... Unique designs by Maria, clean and precise faces full of life and the christmas spirit ready to come out of the cookies and cakes!




Jozefa Pegkou / Athens

Με τα σχεδιάκια παρακάτω το μόνο που θέλω εδώ που βρίσκομαι κιόλας είναι να πάρω τα βουνά, να μείνω σε ένα καταφύγιο μέσα στα χιόνια και να απολαύσω εικόνες και ομορφιά.. σαν τις δουλειές της Ζοζέφας... With the below designs, all I want to do here is travel to the mountains find a refuge snow covered and enjoy pictures and beauty,, just like Jozefa's work!


Tina Deluca Tsourtsoulas / Sugar Wishes / Ζαχαρένιες Ευχές / Kastoria

Η Τίνα είναι η vintage γυναίκα της καλλιτεχνίας.. Αποκλειστικά στα μπισκότα το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα έχει παραδοσιακή μορφή και πολύ έντονα το οικογενειακό στοιχείο... Με τα μπισκότα που βλέπω αισθάνομαι ζεστασιά, καυτή σοκολάτα και ένα τζάκι να καίει...Σε λίγο καιρό θα τη γνωρίσετε καλύτερα μέσα από το μπλογκ! Tina is the vintage woman of sugar art! In her cookies, exclusively Christmas spirit is purely traditional and I see in tense the family element. With those cookies I feel warm, I wish to drink my hot chocolate next to the burning fireplace! Soon in my blog, you will find more about Tina!



Georgia Theodorou / Fouska Designs /  Fouska.com
Smyrnis 6 Lakatamia
Nicosia Cyprus
+ 357 22 329860

O Μίκυ έχει κέφια 365 μέρες το χρόνο....και ψάχνει να βρεί μπρίζα να ανάψει το δέντρο και να ετοιμαστεί για το πάρτυ του μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια φίλους και να χαρίσει μοναδικές ονειρικές εικόνες σε μικρούς και μεγάλους. Προσοχή μόνο στον Αη Βασίλη που ενώ στη μια τα καταφέρνει στην αλλη..... ελπίζω να καταφέρει να παραδόσει τα δώρα του! χαχαχαχα. Το Κυπριωτάκι μας κάνει φοβερές δουλειές! Micky is in the mood 365 days a year... he's looking to turn on the lamps on Christmas tree and prepare his party with the rest of the animal friends and shares precious pictures to all young and old ones. Attention to Santa, while he makes it once then... I am not sure he will manage to deliver all gifts! hahaha! Our Georgia from Cyprus makes incredible works!


Katia Anagnostaki / GK cookies /  Gourmet Katia's cookies / Chania Crete

Η Κάτια μας που μας έκανε ποδαρικό το Δεκέμβριο με τη συνέντευξη στο μπλογκ μας δίνει σήμερα φινετσάτες αλλά και γκλαμουράτες ιδέες για Χριστούγεννα υπερπαραγωγή... Our Katia who was in our blog with her interview beginning of December is offering us delicate and glamorous ideas Christmas hyper-production...

Despina Louzioti / Despina Louzioti Cakes / Athens

Τη σελίδα της Δέσποινας την περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία,  γιατί Χριστούγεννα χωρίς κέντημα, λεπτοδουλειά και βέβαια τις ... μπότες του Άη Βασίλη ... δε γίνεται! We have been waiting for a long time with impatience Despina's page.... Because Christmas without embroidery, fine work and of course.... Santa's boots can't have!!!!



Anna Chatzimichail / Piece of Cake / Piraeus

Με τα παρακάτω σχέδια της Άννας δεν υπάρχει περίπτωση να βγω από το σπίτι... Αντιθέτως θέλω να τα μοιραστώ με τους δικούς μου ανθρώπους και να νιώσουμε όλοι μαζί τη χαρά των Χριστουγέννων μέσα από τα γήινα χρώματα και τις πρωτότυπες ιδέες... απόλαυσης... With the below Anna's designs, there is no way to go out of home. On the contrary I want to share them with my family and feel the joy of Christmas behind the natural colors and the unique ideas of enjoying!









Angeliki Manta / Aggelika Glyka / Aggelic Sugar Flowers / Agios Stefanos Athens

Η Αγγελική δε σταματάει να εκπλήσει κανέναν με το ταλέντο της γιατί απλά είναι γεννημένη καλλιτέχνης.... Κάτω βλέπουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων με θεατρικούς τόνους αλλά και τη δική της μοναδική προσωπική πινελιά. Aggeliki never stops to surprise us with her talent... She's born to be an artist. We see below the magic of Christmas with theatrical tones and her personal unique touch. 

Rania Moraitaki / Rania's Cupcakes / Brussels Belgium

Η γειτόνισσά μου στο Βέλγιο δεν είναι δυνατόν να μην εμπνευστεί από το κρυάκι, τα ζεστά χρώματα αλλά και τις χριστουγεννιάτικες ιδέες που κυριαρχούν εδώ στο Βορρά. Ζεστά ρουχαλάκια, χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα και χιονάνθρωποι που περιμένουν να δουν παιδιά να παίζουν στο χιόνι... My neighbor in Belgium is not possible not to be inspired by the little cold, warm colors and christmas ideas that dominate in the north of Europe. Warm clothes, happy little childrens' faces and snowmen expecting to watch kids playing with snow...



Ας υποδεχτούμε επίσης, με τον τρόπο που ξέρουμε πάντα να φιλοξενούμε, τη φίλη μας Claire από η Γαλλία που λατρεύει τα μπισκότα, την τέχνη τους αλλά και μας δίνει τις δικές της ιδέες για ονειρικά Χριστούγεννα... Let's say hello to Claire from France, with our unique way of hosting our friends, who adores cookies, their art but gives us as well her beautiful ideas for dreaming Christmas....!





Και με τη φοβερή κολοκύθα της Claire στο τέλος κλείνουμε για φέτος το αφιέρωμα στη ζαχαροτεχνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για άλλη μια φορά σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν με τις μοναδικές τους δημιουργίες και ελπίζω να το ξανακάνουμε. Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!
With the incredible pumkin by Claire, we finally close sugar arty for this year, A big thank you to all you girls having participated with those unique creations and I hope we do it again. Play it and enjoy your creations! Happy holiday, health and happiness!