Wednesday, January 7, 2015

Choc chip cookies... Delice of all delices!

Ναι σίγουρα θα βρείτε εκατοντάδες συνταγές στο διαδίκτυο και μάλιστα μερικές αρκετά διάσημες. Επίσης πιστεύω πως έχετε και από μόνοι σας έχετε κανει πολλά πολλά μπισκότα. Γιατί λοιπόν σας προτείνω τα συγκεκριμένα? Γιατί απλούστατα ειναι τόσο απολαυστικά, νόστιμα και ιδανικά για το σνακ των παιδιών που γίνεται μεταδοτικό και στους μεγαλους οπότε καταλήγουμε πως τρώγεται από μικρούς και μεγάλους, δεν ξέρω αν δεύτερη μέρα θα βρείτε να περισσεύουν αλλά και το βασικότερο? Ειναι ταχύτατα στην εκτέλεση και στο ψήσιμο.
(προσωπικά δεν μπορώ να αντισταθώ είναι φοβερα! I personally cannot resist. Simply fantastic!)

I am sure you will find in internet hundreds of recipes basically many famous as well. I believe as well that you have baked lots of cookies in the past... So why these ones? Because they are simply irresistible, delicious and ideal for a kid's snack, contagious to adults who wish to eat them all. So to conclude, a snack eaten by all adults and kids, can't be sure that you will find remains the next day and most of all, quickly made and baked.

Υλικά/ ingredients 
(30 μεγάλα/ large ones ή/or 50 μικρά/small ones)

220 gr μαλακωμένο βούτυρο / butter in room temperature 
250 gr σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη / choc chips or chocolate chopped in small drops
220 gr καστανή ζάχαρη / brown sugar
200 gr ζάχαρη λεπτη (όχι αχνη, αν δεν εχετε τότε κρυσταλλική) / caster superfine sugar (if not use crystal sugar)
2 αβγά / eggs
1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας / tea spoon of vanilla extract
450 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις / flour for all uses
6 gr μπεικιν παουντερ / baking powder

Εκτέλεση / Preparing and baking:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς (σε αντιστάσεις). Preheat the over to 170 degrees (Celsius) / in resistances.
Σε ενα μπωλ βάζουμε τα δυο είδη ζαχαρης και το βούτυρο. Φροντίστε το βούτυρο να είναι αρκετά μαλακωμένο (εμένα αν παρατηρήσετε έχει λιώσει και ελαφρώς). Θα αναμειχθούν εξαιρετικά τα υλικά. Put in a bowl the two kinds of sugar along with the butter. Make sure that better is very soft while included (in my case if you check the photos is a little bit melted). Ingredients will be well incorporated as such.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για τουλάχιστον 5 λεπτά. Beat in the mixer in medium speed for at least 5 minutes.
Προσθέτουμε ενα ενα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Add one by one the eggs and continue beating in the mixer.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Then add the vanilla extract and continue mixing.
Προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλευρι με το μπεικιν παουντερ σταδιακά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Θα βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο το μείγμα μας να μη σβολιάσει. Add little by little and sifted the flour with the baking powder and mix with a wooden spoon. In such way we avoid having a clotted mixture.
Προσθέτουμε τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά. Add at the end the choc chips and mix well to fully incorporate them to the final mixture.
Το αποτέλεσμά μας είναι μία ζύμη πολύ μαλακή που κολλάει. Our result is a very soft and sticky mixture.
Μετά ειναι ευκολα τα πράγματα. Παίρνουμε κουταλιές με το μείγμα μας και τις βάζουμε μέσα σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, πατώντας από πάνω να πάρουν σχήμα. Ανάλογα αν θέλετε μεγάλα ή μικρά μπισκότα στο μέγεθος βάζετε και την αντίστοιχη ποσότητα ανά μπισκότο μέσα στο ταψί. Εγώ έχω κάνει μεγάλα μπισκότα. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα παρατηρήσετε επίσης πως τα μπισκότα θα πλατύνουν κατά το ψήσιμο. Φροντίσετε λοιπόν να τα τοποθετήσετε αποστασιακά λιγάκι το ένα από το άλλο στο ταψί. Then things are easy. Take a little bit of mixture each time with a spoon and place on an oven dish fully covered with baking paper. Depending on how large or small cookies you wish to have, adjust size and quantity according to your taste. In the pictures below I have made large cookies. Further to this keep in mind that while baking (as shown below) cookies broaden. Consequently keep a distance when placing one next to another.
Ψήνουμε για 8-10'. Εγώ τα έψησα σε 9 λεπτά και το αποτέλεσμα ήταν, όταν κρύωσαν, να είναι μαλακά και όχι τραγανιστά. Εγώ τα προτιμώ έτσι. Αν όμως τα θέλετε τραγανιστά θέλουν άλλο ένα δίλεπτο. Bake them for 8-10 minutes. I baked them for 9 minutes and when they were cool, they were soft and not crunchy. I prefer them as such. If you want them though crunchier, then bake them for at least another 2 minutes.
Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά... απολαύστε τα! Let them cool, once cooked and then... enjoy!

Αυτοσχεδιάστε, προσθέστε κομματάκια μπιτερ σοκολάτας, ή σοκολάτα γάλακτος ή λευκή. Φουντούκια, αμύγδαλα ή ακόμα και για πολύ εναλλακτική γεύση φυστίκια.  Get inspired and add bitter chocolate or milk chocolate or white chocolate choc chips. Hazelnuts, almons or alternatively peanuts.

Είναι ευκολη και γρήγορη συνταγή και σε αυτόν τον τύπο θα πειραματιστούμε επίσης και θα φτιάξουμε, με φυστικοβούτυρο αλλά και με ξύσμα πορτοκαλιού. Σε άλλο επεισόδιο όμως! 
Easy and quick recipe and with this one basically we will experiment as well cookies with peanut butter or orange zeste... But in another episode!

Enjoy
Love,
Les Delices d' Eleni













No comments:

Post a Comment