Sunday, January 11, 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ 2015 /PASTRY TRAINING SESSIONS 2015


Η ζαχαροπλαστική είναι προσιτή σε όλους. Αγαπάμε τα γλυκά, τα συνδιάζουμε με διάφορες εκδηλώσεις χαράς (κυρίως) της ζωής μας και μας ενδιαφέρουν τα μυστικά τους.
Ενα μπλογκ μπορεί να σας δώσει γενικά πολλές πληροφορίες για το πώς να φτιάξετε μία συνταγή.
Όμως η πρακτική εξάσκηση και παρακολούθηση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, είτε σε εύκολη είτε σε δύσκολη συνταγή.
Σύντομα στο blog θα μπουν και πιο απαιτητικές συνταγές που μου έχετε ζητήσει γιατί στόχος είναι να κάνουμε γευστικά ισορροπημένα γλυκά και πάντα να βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά φτιάχνοντας λίγο πιο δύσκολες συνταγές που να ενθουσιάσουν ακόμα και ένα επίσημο γεύμα.

Πέρα όμως από το blog, μου ζητήσατε να συναντηθούμε και να φτιάξουμε παρέα διάφορες ευκολες ή δυσκολες συνταγές βασικές και με τεχνικές.
Με μεγάλη μου χαρά ανταποκρίνομαι στην επιθυμία αυτή και θα σας ανακοινώσω ένα πρόγραμμα προς την Ανοιξη/Καλοκαίρι αλλά και προς τον Οκτώβρη/Νοέμβρη.

Μεχρι την τελική ανάρτηση σας δίνω μία γενική ιδέα:

Ανοιξη/Καλοκαίρι 2015 (Μαιος/Ιούνιος)

Ενότητα 1 Μαθαίνουμε τους διαφορετικούς τύπους μαρέγκας, την εκτέλεσή τους και στη συνέχεια φτιάχνουμε γευστικές φωλιές, παβλοβα, μους βασισμένη σε ιταλική μαρέγκα και μαρεγκάκια σε διάφορα σώματα και σχέδια.

Ενότητα 2 Σοκολάτα: Κάνουμε μία θεωρητική εισαγωγή στη σοκολάτα και στη χρήση της. Φτιάχνουμε ganache με σοκολάτα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, με σοκολάτα 55%  και επεκτείνουμε σε εκτέλεση συνταγών με βάση τις ganaches. Ως γέμιση, ως χρησιμοποιηση σε κεικ και σαν κάλυψη για πιο σοκολατενια ένταση, ως μους για τη χρησιμοποίση σε τούρτα.

Ενότητα 3α) Ταρτες με λευκή και σοκολατένια ζύμη, Τις φτιαχνουμε και κάνουμε δύο διαφορετικές συνταγές. Whoopies, φτιαχνουμε δυο διαφορετικούς τύπους και συνταγές.


Ενοτητα 3β) Religieuses, φτιάχνουμε σου και εκλαιρ φτιαχνουμε ρελιζιεζ, χρησιμοποιώντας γλάσο φονταν και επίσης εκλαιρ με κρέμα ζαχαροπλαστικής και γλασο γυαλιστερο. Φτιαχνουμε γεμιστά cupcakes
Το σεμινάριο 3α και 3β ειναι διήμερο.

Ενοτητα 4 Δροσιστικό γλυκό με μασκαρπόνε και μπισκότα speculoos (παρασκευάζοντας τα μπισκότα), Charlotte με κοκκινα φρούτα, παρασκευάζουμε τα σαβουαγιάρ και εκτελούμε με δροσιστικές κρέμες και φρέσκα φρούτα.


Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015 (Οκτωβριος/Νοέμβριος)

Ενότητα 3α και 3β: Επαναληπτικό σεμινάριο
Ενότητα 2 (επανάληψη του καλοκαιρινού σεμιναρίου σοκολάτας)
Ενοτητα 5 Σοκολατάκια, μαθαίνουμε τεσσερις διαφορετικές συνταγές για σοκολατάκια και μαζί κάνουμε στρώσιμο σοκολάτας.
Ενότητα 6 Εορταστικοί κορμοι. Παραδοσιακός γαλλικός κορμός σοκολάτας, λευκός κορμός με κάστανο και λευκή σοκολάτα.
Ενοτητα 7: Μπισκότα. Φτιάχνουμε 3 διαφορετικούς τύπους μπισκότων και τα χρησιμοποιούμε γευστικά σε συνταγές ή κεράσματα.
Ενότητα 8  Βασιλόπιτα κεικ και galette des Rois.



Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί μαζί με τα σεμινάρια. 
Λόγω της πρακτικής εξάσκησης όπου συμμετέχουν οι μαθητευόμενοι, οι θέσεις στα σεμινάρια σοκολάτας θα είναι περιορισμένες ανά ημέρα.
Ανάλογα το σεμινάριο η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι 6 ή 7 ώρες ανά ημέρα.
Δυνατότητα συμμετοχής σε ξένους με άμεση μετάφραση αγγλικά/γαλλικά. Δυνατότητα αποκλειστικής διεξαγωγής σε αγγλικά η/και γαλλικά.
Λεπτομέρειες ανά σεμινάριο θα ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου. Για το ενδιαφέρον σας δηλώστε συμμετοχή στο lesdelicesdeleni@gmail.com

Οι φωτογραφίες στην παρούσα ανάρτηση προέρχονται από το προσωπικό αρχείο εκτέλεσης του Delices d' Eleni και αναφέρεται σε φωτογραφίες μερικών από τα γλυκά στα οποία πρόκειται να εξασκηθεί ο μαθητεύομενος.

Πολύ σύντομα όλο το προγραμμα αναλυτικά.

No comments:

Post a Comment