Thursday, January 15, 2015

Craqueles / Μπισκοτα κρακελε

Μια καταπληκτική και λίγο διαφορετική απο τα συνηθισμένα μας μπισκοτα συνταγή. Σας προτείνω να τη δοκιμάσατε άμεσα είτε για να τα μοιραστείτε με την οικογένειά σας, ακόμα και για να τα χαρίσετε σε μία ωραία συσκευασία σαν δώρο. Εμφανίσιμα, νόστιμα, πλούσια και λατρεμένα! Ξεκινάμε λοιπόν?

An amazing and little bit different than usual cookies recipe. I suggest you try it right away and share them with your family or even offer them as gift in a beautiful box. They look gorgeous, taste, rich and adorable. Should we start?

Μπισκότα Κρακελε/ Craqueles
Δοση για τουλάχιστον 50 μπισκότα μεσαίου μεγέθους

Ψησιμο/Baking 10' (13' για πιο τραγανιστά/13' for more crunchy)
Προετοιμασία / Preparation: 15'
Αναμονή / Waiting: 2h

Υλικά / Ingredients
400 gr σκούρα σοκολάτα 55% / chocolate 55%
120 gr βούτυρο / butter
4 αβγα / eggs
120 gr  κρυσταλλική ζάχαρη / caster sugar
400 gr  ζαχαρούχο γάλαconcentrated sugar milk
400 gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις / plain flour (for all uses)
Λίγο αλάτι / little salt
2 κ.γ. baking powder / tea spoons of baking powder
ζαχαρη άχνη / Powder sugar
(Προαιρετικά μισό κουταλάκι καρδάμωμο/ optional half tea spoon of cardamome)


Ξεκινάμε στο μπεν μαρί να λιώσουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Το βουτυρο το εχω κομμένο σε κυβάκια για πιο γρήγορη ενσωμάτωση. Το μπαιν μαρι πάντα σε μέτρια φωτιά. Ανακατευουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Melt chocolate and butter cut in small cubes in bain marie. When butter is cut in small cubes it enables our mixture to be better incorporated. We mix with a spatula until fully incorporated.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν σε μέτρια ταχυτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μειγμα της σοκολάτας στα αβγά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα πάλι. Beat the eggs in the mixer with the sugar in medium speed. Then add the chocolate mixture to eggs and continue beating in same speed.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Add the concentrated milk and continue beating until well incorporated.
Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το αλευρι με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι. Τα προσθέτουμε κοσκινισμένα στο μείγμα μας, σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα με μία σπατουλα. Το μείγμα στο τέλος θα μοιάζει περίπου με τη ζύμη του μπράουνι... Παχυ αρκετά. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Mix in a bowl the flour, the baking powder and the salt. Add gradually sifted the flour mix to the chocolate mixture, by mixing with a spatula until fully and well incorporated. The mixture at the end will look similar to a brownie's mixture. Very thick. Place it on the fridge for at least 2 hours.
Μολις το βγάλουμε από το ψυγείο το μείγμα θα εχει την υφή όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. After 2 hours, take it off the fridge. It will look like in the below picture. 
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς (Κελσίου). Σε ενα βαθύ πιάτο βαλτε αρκετή αχνη και με ενα κουτάλι παρτε μικρές δοσεις από το μειγμα στα χέρια σας και καντε μπαλάκια. Ρολάρετε τα μπαλάκι στην αχνη και μετά τοποθετείστε τα σε ενα ταψι επάνω σε αντικολλητικό χαρτί με λίγη απόσταση μετακύ τους. Με τα δακτυλά σας πατείστε ελαφρώς την κορυφή τους να πλατύνει. Preheat the over to 165 degrees (Celsius). Put in a deep bowl powder sugar. With a table spoon take some of the mixture and with your hands make little balls. Roll them in the sugar and then place them in an oven dish covered with baking paper. With your fingers press a little the top of every cookie in order to broaden on top.
Ψηνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αν τα θέλουμε τραγανιστά ψήνουμε για 13-14 λεπτά. Bake the cookies for 10 minutes. If you wish them crunchy bake for 13-14 minutes.


Τα μπισκότα αυτά ειναι καταπληκτικά και ευχάριστο σνακ για τα παιδιά, για τον καφέ σας αλλά και για το απογευματινό σας τραπέζι με φίλους. Δοκιμάστε τα και θα εντυπωσιαστείτε. Δεν ειναι αρκετά γλυκά αλλά πολυ ισορροπημένα. These cookies are amazing, a lovely snack for kids, for your coffee and for a tea break in the afternoon with friends. Try them, you will be impressed. Not too sweet and balanced.
Enjoy,
Love
Les Delices d' Eleni
















No comments:

Post a Comment