Tuesday, March 10, 2015

Chocolate pops for treats / Σοκολατένιες μπαλλίτσες για πάρτυ

Η αλήθεια είναι πως ενα παρτυ για μικρούς ή μεγάλους κοστίζει... Αφιερώνοντας όμως λίγο χρόνο μπορείτε να κάνετε μικρά γλυκά θαύματα για παιδιά αλλά και ενήλικες χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας αλλά και φαντασια.
The truth is that a party for kids or adults can be expensive. But by dedicating a little time in kitchen you can make you own little sweet miracles for all by using along with your imagination simple first material that you definitely have at home.

Τα cake pops είναι μόδα. Αλλά και να μην έχετε ξυλάκια για να τα στηρίξετε μπορείτε να κάνετε ομορφες μικρές μπαλίτσες και να τις γλασάρετε με σοκολάτα της αρεσκείας σας.
Cake pops are in fashion. Even if your don't have the little sticks to use you could make little beautiful cake ball and use chocolate as topping.


Ευκολα και εντυπωσιακά. Easy and impressive

 Υλικά (x20) / Ingredients (for 20)
Υπολείμματα από κεικ που το εχουμε θρυμματίσει (περίπου για 300 γρ)/ Remains of any cake approx 300 gr that you have crumbled
3 κουταλιές σοκοπάστα τύπου μερέντα, νουτέλα κτλ/ 3 table spoons of nutella type (chocopaste)
Σοκολάτα κουβερτούρα της αρεσκείας μας που την εχουμε λιώσει. Εγω χρησιμοποίησα φράουλα σοκολάτα Callebaut και bitter 66% Valrhona. Μπορείτε όμως να λιώσετε λευκή σοκολάτα και να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής είτε σε μορφη τζελ/παστας ή υγρα. Chocolate melted (use the one that you like). For the recipe described I have used Callebaut strawberry chocolate. You can melt as well white chocolate and then add gel/paste or liquid kitchen colours.

Σε ενα μπωλ αναμειγνύουμε το θρυμματισμένο κεικ με τη σοκοπάστα και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα. Αμέσως μετά φτιάχνουμε μπαλάκια ή ό,τι αλλο σχήμα μας αρέσει. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσουν για να γλασαριστούν.
Put in a bowl and mix the cake and the nutella. Use your hands to knead the mixture until you have a uniform mass. Make little balls or any shape that you like. Put in the fridge for a 1 hour almost to cool before using chocolate.

Στη συνέχεια τα βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια και στη συνέχεια προσπαθούμε να τινάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερη σοκολάτα γίνεται. Στα δικά μου όπως βλέπετε δεν έχει φύγει πολλή σοκολάτα γιατί παίζει σημαντικό ρόλο επίσης η θερμοκρασία της για την κάλυψη. Η συγκεκριμένη με δυσκόλεψε μιας και την πέρασα από διαδικασία στρωσίματος και εκτός αυτού είναι σοκολάτα και με άλλα συστατικά το αποτέλεσμα όμως για αυτό που ήθελα να κάνω ήταν καλό.. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν. Με ένα πηρούνι ή κουτάλι κάνουμε γραμμούλες μαύρες επάνω στην ανοιχτόχρωμη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μικρού πηρουνιού.
Then dive pops into chocolate try to shake them a little in order to remove as much wasted chocolate as possible. In my pops, I had a few troubles since chocolate's temperature has a huge role. And this one coming from temperage process didn't enable me to remove much chocolate. But that's ok because I liked the result anyway. Place them in baking paper to dry. Design little lines with bitter chocolate, by using a spoon or a little fork.


Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα έλεγα πως το χειμώνα γίνονται πολύ γρήγορα γιατί λόγω κρύου αμέσως στεγνώνουν. Καλοκαιράκι θα χρειαστεί να τα συντηρήσετε και στο ψυγείο λόγω ζέστης.
Depending on the weather conditions, in winter you can easily make pops, because it's easy to dry due to cold. But in summer most probably you will have to reserve them in fridge because of the heat.

Αν θέλετε να τα κάνετε δωράκια μπορείτε να τα βάλετε σε διαφανή σακουλάκια με ομορφα κορδελάκια και να τα προσφέρετε σε παιδάκια καλεσμένους.
If you wish to transform them in little presents all you have to do is put them in little trasnparent plastic bags and decorate with ribbons in different colours and offer to kids guests.

Αντί για κεικ θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε επίσης υπολείμματα από καρυδόπιτα, brownie, καθώς επίσης και να αντικαταστήσετε τη σοκοπάστα με άλλες επιλογες όπως καραμέλα γάλακτος (βεβαια το αποτέλεσμα θα είναι πιο γλυκο). Εδώ στη Γαλλία υπάρχει επίσης αλειμμα βανίλιας καθώς επίσης και άλειμμα speculoos που πάλι δένουν γευστικά με ένα απλό κεικ. Στο blog θα βρείτε παρασκευές ganache που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να δέσετε το μείγμα του κεικ πριν το γλασάρισμα.
Τέλος κυκλοφορούν στο εμπόρια τα candy melts (σε μαγαζιά που εμπορεύονται πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής) τα οποία είναι προιόντα με βάση τη σοκολάτα τα οποία είναι ιδανικά για κάλυψη τέτοια αλλά και θα τα βρείτε και σε διάφορα χρώματα.
Instead of a cake, you could also use the remains of a walnuts cakes, brownie. You could replace as well chocopaste/nutella with other options like milk caramel (for sweeter result), or like in France with vanilla spread or speculoos spread that match as well with a simple cake. Or you could find in my blog ganaches to combine with a cake to make a pop.
Finally you could easily find the candy melts, chocolate based products easily melt and ideal to use as such. You can find them in different colours.


Καλή επιτυχία.
Good luck!

No comments:

Post a Comment