Monday, March 16, 2015

Torta Caprese / Τορτα Καπρεζε

Ιταλική σύνταγή σήμερα. Προσωπικά πιστεύω οτι ειναι το brownie των Ιταλών μιας και περιέχει λευκή σοκολάτα. Είναι ζουμερό, με έντονη γεύση λεμονιού και βέβαια με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο... Αξίζει να το φτιάξετε άμεσα κιόλας. Προτιμείστε το για το ανοιξιάτικο, πασχαλινό αλλά και καλοκαιρινό σας τραπέζι. 

Italian recipe this time. I personally believe that it's like Italian's brownie because it has white chocolate. It's juicy, with tense lemon flavor and of course with olive oil instead of butter. It's worth baking it even today. Ideal for your spring, easter or summer table.

Για / For 8
Preparation 15'
Baking 45'


Υλικά / Ingredients
5 αβγά / eggs
50 gr κρυσταλλική ζάχαρη / caster sugar
200gr πούδρα αμυγδάλου / almonds powder
80 gr ζάχαρη άχνη / powder sugar
170gr λευκή σοκολάτα υψηλής ποιότητας ψιλοκομμένη (στη συνταγή αυτήν χρησιμοποίησα Vlarhona Opalis) good quality white chocolate finely chopped (in this recipe I have used Valrhona white chocolate Opalis)
Ξύσμα από δύο μεγάλα λεμόνια / zeste of two big lemons
60 gr κορν φλάουρ / maizena
80 gr ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αν βρείτε με φρουτώδη γεύση) / olive oil (preferably if you find fruity in taste)
2 κουταλιές της σούπας λιμοντσέλλο / table spoons of limoncello

Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά τα αβγά μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο και να ασπρίσει.
Beat the eggs and the caster sugar in the mixer for 10' until the mixture is double sized and whitened.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου. Preheat the over to 165 degrees (C).
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την άχνη μαζί με το κορν φλάουρ και την πούδρα αμυγδάλου. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη λευκή σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το μείγμα. Θα είναι ένα μαλακό μείγμα όχι όμως ρευστό.
Mix the powder sugar, almonds powder and maizena to a bowl. Add the zest and the white chocolate. Finally add the oil and mix well. This mixture is very soft but not liquid.

Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας πολύ απαλά για να μη χάσουν τον όγκο τους τα αβγά και να παραμείνει αφράτο. Στο τέλος προσθέτουμε τις κουταλιές limoncello και ανακατεύουμε τελευταια φορά.
Incorporate both mixtures (eggs and the almonds one), by mixing softly with a spatula in a way that eggs will not lose their size and remain fluffy. Finally add the limoncello and mix one last time.


Τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί διάστασης περίπου 20-23 εκατοστών και ψήνουμε για 45 λεπτά. Put in a buttered dish (or a silicone dish) of 20-23 cm and bake for 45 minutes.
Το μείγμα μας παρόλο που θα έχει ροδίσει στο τέλος στο εσωτερικό του θα παραμένει μαλακό.
The mixture, although a little brown on top, it will remain internally soft.

Μία από τις πιο δημοφιλείς Γαλλίδες blogger αλλά και κριτής παράλληλα σε τηλεοπτικό ριάλιτι ζαχαροπλαστικής είναι η Mercotte. Μία γυναίκα η οποία αγαπά πολύ τις κλασσικές συνταγές αλλά και την άρτια εκτέλεση στις παραδοσιακές συνταγές. Κι εκείνη έχει αντλίσει τη συνταγή από το βιβλίο της Edda "Un dejeuner de Soleil en Italie" το οποίο σύντομα θέλω να αποκτήσω για να "βουτήξω" ακόμα περισσότερο μέσα στα μεσογειακά γλυκά που λατρεύω.
Η συνταγή είναι εξαιρετική νοστιμότατη και ιδανική για οποιοδήποτε τραπέζι... Η μεγάλη μου αμαρτία είναι όταν τη συνδίασα με μία μπάλα παγωτό... φρέσκιας βανίλιας....
One of the most famous bloggers in France, also judge in a tv reality pastry show, is Mercotte. A woman loving classic recipes but the perfect execution of the traditional ones. She has found the recipe from Edda's book "Un dejeuner de Soleil en Italie" which I hope to get very soon and dive more in the mediaterranean sea of desserts that I adore.
This recipe is great, delicious and ideal for any table. My biggest sin was that I combined a piece of it with fresh vanilla ice cream...



No comments:

Post a Comment