Wednesday, March 18, 2015

Νηστίσιμα/vegan μάφιν με γάλα φουντουκιού / Fasting/vegan muffins with hazelnuts milk


Το γάλα φουντουκιού είναι ένα προιόν το οποίο θα βρείτε στα βιολογικά προιόντα. Φτιάχνουμε λοιπόν σήμερα μία συνταγή είτε για την περίοδο της νηστείας είτε είστε χορτοφάγοι για όλο το χρόνο. Νόστιμη συνταγή, ελαφριά, τα παιδιά μου τη λάτρεψαν. Όσοι δεν είστε χορτοφάγοι οι δε νηστεύετε αντικαταστείστε τη μαργαρίνη με βούτυρο αγελάδος και την κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα gianduja.
Hazelnuts milk is product that you can find in "bio"markets. So today you can make a fasting/vegan recipe for a short fasting period or the whole year. Delicious and light, my kids adored it. If you are not vegan or fasting, just replace the margarine with butter and the bitter chocolate with milk chocolate or gianduja.

Για/ For 12 μαφινς/muffins
Προετοιμασία / Preparation 10'
Ψήσιμο / Baking 20'
Περιμένουμε αρκετές ώρες πριν τα σερβίρουμε / Waiting to serve 12 hours

Υλικά/Ingredients
200 gr αλευρι για όλες τις χρήσεις /  all purpose flour
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ / tea spoon baking powder
λίγο αλάτι / a little salt
90 gr καστανή ζάχαρη / brown sugar
1 φακελάκι ζαχαρη με βανίλια (θα βρείτε στα σουπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής) / sachet of vanilla sugar (at super markets)
50 gr μαργαρίνη λιωμένη /  margarine melted
250 ml γάλα φουντουκιού / hazelnuts milk
100 gr κουβερτούρα σοκολάτα 64% κομμένα σε κομματάκια / bitter chocolate 64% cut in pieces
Προαιρετικά ξύσμα από 1 πορτοκάλι / (Optional) zeste from 1 orange

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν και το αλάτι. ρίχνουμε από επάνω τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε ελαφρά.
Put the flour, the baking powder and the salt sifted in a bowl. Add as well the two kinds of sugar and mix them all a litlle bit. Κανουμε μια τρύπα στη μέση και χύνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα ύλικά. Προαιρετικά στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκάλι ανακατεύοντας μία τελευταία φορά.
Make a hole in the center and add the melted margarine and the milk. Mix well with a whisk until they are all incorporated well. Add the zest of orange in the end and mix one last time (optional)
Σε θήκες cupcakes τοποθετούμε καραμελόχαρτα και ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα.
In the cupcakes cases place cupcake papers. With a spoon put a scoop of your mixture to the case.




Τοποθετούμε μερικά κομματάκια σοκολάτας και από από ρίχνουμε αλλη μία κουταλιά από το μείγμα.
Add on top a few chocolate pieces on top and cover on top with another scoop of the mixture.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Bake in preheated oven at 180 degrees (C)
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για πολλές ώρες. Κατα προτίμηση και ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη ημέρα είναι στην ιδανική του μορφή,
Let them cool for hours. Preferably for one night. The next day the muffin will have its ideal texture.


Μπορείτε να τα φάτε για πρωινό, απογευματινό αλλά και να τα δώσετε στα παιδιά σας για σνακ. Ειναι αρκετά υγεινο υπερ ισορροπημένο σε ζάχαρη.
Serve it for breakfast, tea break or as your kids' snack. Absolutely healthy and well balanced in sugar.





No comments:

Post a Comment