Monday, March 2, 2015

Fasting chocolate PannaCotta/ Νηστίσιμη σοκολατένια πανακότα...


Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μία ελαφριά πανακότα. Νηστίσιμη και πάνω από όλα γρήγορη...Και για χορτοφάγους.
Διακοσμείστε τη όπως σας αρέσει... Εγώ προτιμώ φρέσκα φρούτα για να ισορροπήσει η σοκολάτα με δροσερή φρουτένια γεύση.
Get ready to enjoy a ligh pannacotta. Fasting and quick... For vegans as well. Decorate your dessert as you wish. I prefer fresh fruits to balance the chocolae with a fresh fruity taste..


Για / For: 6-7
Προετοιμασία/ Preparation:  10'
Αναμονή/Waiting : 2-3 ώρες

Υλικά / Ingredients
600 gr γάλα καρύδας (θα το βρείτε σε μορφή κονσέρβας) / coconut milk
60 gr κρυσταλλική ζάχαρη / caster sugar
10 gr φύλλα ζελατίνης / gelatine leaves
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι φρέσκιας βανίλιας / half table spoon of fresh vanilla grains
140 gr κουβερτουρα 55-57% / chocolate 55-57%

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης να λιώσουν σε ένα μπωλάκι με κρύο νερό. Put the gelatine leaves in a bowl with cold water.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε να ζεσταθει καλά το γάλα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτιασε μέτρια φωτιά. Put in a little casserole the coconut milk, sugar, vanilla and chocolate in little pieces in medium heat.
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέσα στο κατσαρολάκι τα υλικά να ομογενοποιηθούν καλά.Mix well all ingedients with a spatula until they are well incorporated.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει αποσύρουμε και προσθέτουμε καλά στραγγισμένη τη ζελατίνη, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί καλά. When the mixture starts to boil, withdraw from heat and add the gelatines well drained.
Γεμίζουμε ατομικά μπωλάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να στερεοποιηθούν. Fill in individual bowls with the mixture, let them cool before putting them to fridge for 2-3 hours until solidified.






Μπορεί οταν ανοίξετε την κονσέρβα της καρύδας να έχει διαχωρίσει το υγρό από το στέρεο... Μη σας ανησυχεί. Σε ένα μπωλάκι βάλτε το περιεχόμενο της καρύδας και με ένα αναδευτήρι ανακατέψτε το καλά για να επανέλθει. In case you open the coconut milk possibly you might find the solid part from the liquid separated, No worries. Just put the whole ingredient in a bowl and with hand blender mix well to recover. 





Η συνταγή βρίσκεται σε αρκετά περιοδικά και blogs εύχομαι στο δικό μου να σας είναι ευχρηστη και αναλυτική. This recipe exists in many magazines and blogs but I wish mine to be useful and explanatory.


No comments:

Post a Comment