Monday, March 30, 2015

Gateau magique a la vanille / Μαγικό γλυκό με βανίλια

Ψάχνοντας πρωτότυπες συνταγές που να έχουν ενδιαφέρον, πρόσφατα ανακάλυψα αυτήν την εκδοχή γλυκού. Gateau Magique, μαγικό γλυκό. Και είναι πράγματι μαγικό γιατί με ένα και μόνο ψήσιμο αποκτάς ενα γλυκό πραγματικά διαφορετικό από τα συνηθισμένα που συνδιάζει τρεις διαφορετικές υφές γλυκού: την υφή ενός κεικ, την υφή ενός φλαν που ειναι μία ψημένη κρέμα αλλά και μίας κανονικής κρέμας. 
Φτιαξτε το ... Εδώ θα βρείτε και τη σοκολατένια εκδοχή του και θα σας αναρτήσω και τη συνταγή αυτή.

While I was looking for interesting and original recipes, I recently discovered this version of a sweet. Gateau Magique is its name. Indeed it's magic because once you bake it you get a three different layers and textures of a sweet: the cake one, the flan one (a sort of baked cream)  and the creamy one. Make it today... Here is the link for the chocolate version of it, that I will post as well soon.

Για / For 10
Προετοιμασία / Preparation: 15'
Ψήσιμο / Baking 50'
Αναμονή για το σερβίρισμα  2 ώρες ή μια ολόκληρη νύχτα/ Waiting to serve 2h or one night.

Υλικά / Ingredients
4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίσμένα τα ασπράδια από τους κρόκους / large eggs in room temperature, yolks and whites divided
150 κρυσταλλική ζάχαρη / caster sugar
1 φακελάκι ζάχαρη με βανίλια (στα σουπερ μάρκετ) / sachet of vanilla sugar (at super markets)
125gr βούτυρο /  butter
1 κ.σ. νερό / tbp water
115 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις / all purpose flour
500 ml γάλα / milk
Μισό κουταλάκι αλάτι / half tsp salt
1 κ.γ. κόκκοι βάνιλιας / tsp fresh vanilla grains

Λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα και το αφήνουμε να χλειάνει. Ζεσταίνουμε επίσης το γάλα (το θέλουμε ζεστό όχι καυτό).
Melt the butter in the microwave oven and let it cool a bit. Heat the milk as well (warm not hot).
Βαζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανιλέ και το νερό σε ένα μπωλ και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο και να ασπρίσει.
Put the egg yolks, the sugar, the vanilla sugar and the water in a bowl and beat with a mixer at medium speed until the mixture becomes white and fluffy.

Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και τους κόκκους βανίλιας κοσκινισμένα στο μείγμα και χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά (για μερικά δευτερόλεπτα). Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μία τελευταία φορά. Στο στάδιο αυτό το μείγμα μας είναι αρκετά υγρό.
Add the butter and continue beating with the mixer. Then add the flour the salt and the vanilla grains sifted and mix at high speed until they are incorporated well (for a few seconds) . Finally add the milk and mix well for one last time. At this stage the mixture is quite fluid.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς (Κελσίου) (αντιστάσεις). Χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε λιγη λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακαταεύουμε με ενα αναδευτήρι απαλά να ενσωματωθούν. Το μείγμα μας θα παραμείνει υγρό απλά με την προσθήκη της μαρέγκας θα είναι λίγο πιο παχύ,
Preheat the over to 150 degrees (resistances) (C)
Beat  the egg whites with a hand mixer to have a meringue. Add little by little the meringue fluidliquid but by adding the egg whites it will get thicker.

Χρησιμοποιούμε ένα ταψί σιλικόνης 22-23 cm και βάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Μετά το ψήσιμο η υφή του γλυκού θα είναι τρεμουλιαστή στη μέση αλλά από επάνω θα φαίνεται ψημένο. Αυτήν την υφή θέλουμε να επιτύχουμε.
Use a silicone dish of 22 to 23 cm and pour the mixture in. Bake the sweet for 50 minutes approximately. After baking the mixture of your sweet will tremble in the middle although on top it will seem baked. That's the texture we want.

Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες ή και για μια ολόκληρη νύχτα. Μην το αναποδογυρίσετε πριν κρυώσει πολύ καλά γιατί μπορεί να δημιουργήσετε ρωγμές στον πάτο. Γι' αυτό το αφήνουμε στο ψυγείο όσο μπορούμε περισσότερο.
Let it cool and then put it in the fridge for two hours or for one night. Don't overturn the sweet until it is cold. That's why we keep it in the fridge for long. Otherwise you risk creating cracks in the bottom part while overturning it.


Ετοιμάστε αυτήν την καταπληκτική συνταγή και δοκιμάστε την ...

Για το σοκολατένιο αδελφάκι της πατήστε εδώ. For the chocolate version click here.


Gateau Magique recipe by journaldesfemmes.com
Execution and Pictures by Les Delices d' Eleni



No comments:

Post a Comment