Friday, December 19, 2014

White chocolates with almond paste and lemon/ Λευκά σοκολατάκια με αμυγδαλόπαστα και λεμόνι


Είναι ιδιαίτερη συνταγή αν σας αρέσουν οι "αμυγδαλογεύσεις". Δεν είναι δύσκολη συνταγή, φροντίστε απλά να τα αφήσετε τα σοκολατάκια να στεγνώσουν καλά, πριν τα στολίσετε. A different recipe for those who like almond paste. Not a difficult one. Just make sure to leave the little chocolates rest and become a little dry before you serve them.
Ingredients / Υλικά (35-40 κομμάτια/ pieces)

500 gr αμυγδαλόπαστα (μπορείτε να βρείτε σε είδη ζαχαροπλαστικής αλλά και στο σούπερ μάρκετ, να ζητήσετε με περιεκτικότητα αμύγδαλου τουλάχιστον 50% για εντονη γεύση)./ almond paste (you may find in pastry shops or in super markets, make sure that quantity of almond in paste is at least 50% for stronger taste).
18 gr χυμός λεμονιού/lemon juice
Ξύσμα από 2 λεμόνια/ 2 lemons zest
250 gr λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας/ good quality white chocolate
ζαχαρη άχνη / powder sugar

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Melt white chocolate in medium to low heat.

Σε ένα μπωλ βάζουμε σε κομμάτια την αμυγδαλόπαστα και ανακατεύουμε με το χυμό και το ξύσμα. Πλάθουμε μπαλάκια. In a bowl put the almond paste in pieces and mix with lemon juice and zest. Mix them well and make little balls.
Βουτάμε στη λευκή σοκολάτα τα μπαλάκια της αμυγδαλόπαστας και μετά κατευθείαν στην άχνη... Δε θα κολλήσει αμέσως γι'αυτο τα αφήνουμε στην άκρη μετά να σκληρύνουν λιγάκι. Throw the little balls in white chocolate and then directly to powder sugar. Then place them in baking paper and leave them for at least an hour to become firm.

Εύκολη και νόστιμη συνταγή να τη φτιάξετε και να κεράσετε! Easy and delicious recipe waiting for you to make and serve!

Enjoy,
Les Delices d' Eleni




No comments:

Post a Comment